НАЧАЛО ЗДРАВЕ Слаби мускули на краката – слабо сърце! Ето как да ги заздравите

Слаби мускули на краката – слабо сърце! Ето как да ги заздравите

Слаби мускули на краката - слабо сърце! Ето как да ги заздравите
Слаби мускули на краката - слабо сърце! Ето как да ги заздравите

Слаби мускули на краката – заздравете ги, за да имате здраво сърце!

Тялото ни е изградено от мускулест скелет.

Някои експерти условно го разделят на три части:

Първо: долни крайници
Второ: средната част на торса
Трето: горни крайници

Нашата сърдечно-съдова система се състои не само от сърце, но и от артерии, вени, капиляри и лимфни съдове. Всичко това образува затворена система на кръвообращение и кръвта се движи през малкия и големия път на кръвообращението.

Много физиолози също придават голямо значение на долните крайници и ги наричат периферно „вътрешно сърце“.

Сърцето също е мускул (миокард) – помпа, но работи на “автоматопилот”, т.е. без контрол на съзнанието върху процеса.

Сърцето под натиск и гравитацията насочва кръвта към съдовете на стъпалата. И от това място започва венозният поток, чиято задача е да достави кръв през долните крайници нагоре. Включени са не само венозните клапи, но и мускулите на долните крайници. Колкото по-добре се развиват, толкова по-добро ще бъде кръвоснабдяването.

Но мускулната слабост, затлъстяването и други фактори пречат на този процес.

Клякания: Това означава изпълнение на силови упражнения за краката с включване на мускулите на ходилата, краката, бедрата, мускула на седалището.

По време на изпълнението издишайте с диафрагмата, когато се изправяте. Това само ще помогне на сърцето. Това позволява на мускулите да доставят кръв към сърцето по-бързо и да поддържат скоростта на кръвния поток. Следователно слабите крака означават слабо сърце!

Защо кляканията са необходими за вашето здраве?
Кляканията са чудесен начин да подобрите физическата си форма без прекомерни физически натоварвания. Въпреки че най-голямото натоварване е върху краката, но клякането перфектно укрепва цялото тяло, подобрява чувството за баланс и функциониране на сърдечно-съдовата система. Ако ги направите правилно, ще усетите ефекта много бързо!

Най-добри са следните два клека: без опора (с ръце нагоре) и с фиксирана опора.

Противопоказания за тези клекове: коксартроза на тазобедрените стави (диспластична или деформираща), деформираща гонартроза III-IV степен (лезии на коленните стави).

Можете да правите и следните клекове: с прав гръб, като държите въже. Тогава ще участват само мускулите на краката, но мускулите на гърба няма да получат натоварване.

Кляканията във вода са много полезни. Опитайте се да клякате в морето, в басейна. Това е чудесна възможност за хора, на които обикновено са противопоказни клековете, тъй като натоварването във вода върху ставите е много по-малко.

Кляканията могат да заменят бягането, колоезденето, плуването, ходенето
Основното условие за клековете – свиване на коленете и изправяне на краката, издишайте “хаа”. За начало опитайте само с 10 клека. Първо ъгълът между бедрото и пищяла трябва да бъде 90 ° (бедрото е успоредно на пода) и всеки път се опитвайте да слизате по-ниско.

През първите дни направете само една серия от 10 клякания. След това изпълнете две серии по 10 клякания и увеличете броя с течение на времето.

Кляканията могат да се извършват ежедневно на малки серии от 30 до 50 – три пъти по 10 клека, пет пъти по 10 клека и т.н., или през ден – от 50 до 150.

Бъдете внимателни. Вслушвайте се в собственото си тяло и благосъстояние. След клековете направете леки мускулни разтягания.

Вижте още: Личните качества, с които впечатлявате околните най-много

Слаби мускули на краката означават слабо сърце. Погрижете се за добрата си физическа форма още днес!

loading...