НАЧАЛО ЗДРАВЕ Консумация на куркума – следвайте следните правила!

Консумация на куркума – следвайте следните правила!

Консумация на куркума - следвайте следните правила!
Консумация на куркума - следвайте следните правила!

Консумация на куркума – ето как тялото ви да усвоява напълно полезните вещества от тази подправка.

Куркумата е подправка с наситен оранжев цвят и приятен аромат, която често се използва, но в народната медицина на източните страни играе голяма роля.

Съставът на тази чудодейна подправка включва куркумин – биологично активно вещество, което стимулира храносмилателната активност, предотвратява развитието на диабет, а също така помага за отслабване. Затова много привърженици на здравословния начин на живот добавят златен прах към всяко ястие и също го консумират на гладно, пиейки вода.

Но се оказва, че за пълното усвояване на куркумата, тя се нуждае от свои собствени “проводници”, без които тялото не е в състояние да усвои напълно полезното вещество!

Правила за консумация на куркумата:
Както показаха скорошни проучвания, любимата на всички подправка черен пипер засилва полезните свойства на куркумина с цели 20 пъти! Ето защо си струва да добавите малко черен пипер към ястието или напитката с куркума.

Според американския лекар Джоузеф Меркола, куркуминът може значително да увеличи защитните функции на тялото. За целта куркумата трябва да се консумира заедно с растителни или млечни мазнини.

Трябва да се вземе предвид и мнението на видния онколог от САЩ Сарасвати Сукумар, който силно препоръчва загряването на куркумата преди употреба.

Вижте още: Рецепта за баница – трябват ви 6 яйца и кисело мляко

Лесно е да комбинирате тези три правила за консумация на куркума, като приготвите златно мляко – топла смес от мляко, черен пипер, куркума и мед.

loading...