НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подхранване с просо за по-богата реколта в градината

Подхранване с просо за по-богата реколта в градината

Подхранване с просо за по-богата реколта в градината
Подхранване с просо за по-богата реколта в градината

Подхранване с просо за здрава и богата реколта от чушки е правила и моята баба.

Знаете ли, че обикновеното просо може да бъде отличен помощник в градината? Не само можете да се отървете от досадните мравки, но ще започнете да получавате много добра реколта от чушки.

На първо място помага срещу мравките. Тези насекоми, някъде и някога са полезни, но и вредни в градината. Можете да използвате химикали, но те попиват и в почвата, така че тяхната употреба не е препоръчителна.

Но всичко е много по-просто. Ако разпръснете просо по земята, тогава мравките ще забравят за вашата градина.

Накиснатото просо е прекрасна добавка не само за чушките, но и за други растения. Пакет просо се накисва в 5 литра топла вода. Престоява един ден, разрежда се с вода 1:1.

А самото просо се заравя около корените. Трябва много внимателно да се мулчира в почвата, за да не се повредят корените на чушките. Реколтата ще се увеличи значително.

При такова подхранване цветовете на чушките се появяват по-рано и са повече. Плодовете растат по-големи, отколкото при конвенционалното торене. Чушките са сочни и дебели. Самите чушки са почти един и половина пъти по-големи.

По вкусни са. Чушките стават по- здрави, което означава, че те по-добре се противопоставят на болести и вредители. Подхранването с просо е полезно не само за растежа, но и за повишаване на имунитета им.

Обраните чушки остават по-дълго свежи и вкусни. Това е тествано, така че не се колебайте. Просото ще ви изненада приятно със своята ефективност. Просото е не само евтино, но и торът се приготвя доста лесно.

Вижте още: Почистване на тоалетната чиния с обикновена сол

Подхранване с просо за невероятна реколта от чушки.

loading...