НАЧАЛО ЗДРАВЕ Релаксиране на тялото с едно просто упражнение

Релаксиране на тялото с едно просто упражнение

Релаксиране на тялото с едно просто упражнение
Релаксиране на тялото с едно просто упражнение

Релаксиране на тялото с упражнение, което ще ви отнеме само 10 минути.

Повдигайте краката си на стената за 10 минути на ден и резултатът ще ви изненада. Това упражнение е полезно за цялото тяло.

Може би си мислите, че това упражнение е необичайно и защо точно тази позиция на ръката на сърцето и корема и защо тази позиция на краката? Но за всичко това си има причина.

Това упражнение е много полезно за здравето. Подобно е на йога, която има за цел да установи връзка между тялото и духа, а също така е полезно за кръвообращението, особено в краката.

Легнете по гръб, бедрата ви трябва да са на 15-50 см. от стената. Свийте краката в коленете и облегнете петите си на стената. Ако бедрата са под прав ъгъл към гърба, тогава седалището ще бъде на правилното разстояние от стената.

Изправете краката си и се облегнете на стената с цялата повърхност на стъпалата си. Не сгъвайте краката в коленете и ги отпуснете.

Поставете възглавница под главата си (или гърба). Трябва да ви е комфортно. Затворете очи и дишайте. Поставете едната длан върху корема, а другата върху сърцето.

Вдишвайте и бройте до 2 и издишвайте и бройте до 4. Задръжте в тази позиция 10 минути със затворени очи. Дишайте и издишайте.

Това упражнение ни въвежда в състояние на медитация, въпреки че не сме наясно с това. Ще почувствате как тялото и умът ви потъват в спокойствие и достигат хармония.

С течение на времето, колкото повече практикувате това упражнение, толкова повече ще забелязвате как получавате все повече и повече ползи от него: отокът на краката намалява, синдромът на уморените крака изчезва, храносмилането се подобрява, нервната система се успокоява, допринася за психическото ви спокойствие.

Вижте още: Психологически тест: Изберете портмоне и научете нещо ново за вас

Това упражнение за релаксиране на тялото ще успокои нервната ви система и ще се чувствате много по-добре.

loading...