НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сърдечни проблеми – следете за тези ранни симптоми!

Сърдечни проблеми – следете за тези ранни симптоми!

Сърдечни проблеми - следете за тези ранни симптоми!
Сърдечни проблеми - следете за тези ранни симптоми!

Сърдечни проблеми и симптомите, за които трябва да следите, за да хванете заболяването още в началото.

В самото начало сърцето неусетно ви подсказва за проблема. А след това прераства в сериозно заболяване, така че трябва да знаете за най-малките прояви на проблеми със сърдечно-съдовата система, за да предотвратите развитието на болестта.

Тези 15 симптоми подсказват за сърдечни проблеми. Вземете тази информация на сериозно, ако сте на 60 или повече години.

Болка в ръката
Един от основните симптоми на сърдечни заболявания. Ако болката се развие от гърдите до лявата страна на тялото, особено ръката, болестта се влошава. Ръката може дори да ви боли повече от гърдите.

Постоянна кашлица
Това може да е знак, че дробовете ви не получават достатъчно кръв, така че трябва да посетите лекар.

Подуване на краката
Ако сърцето е слабо, то съответно върши работата си зле, не изпомпва кръвта както трябва. В резултат на това във вените на краката може да се натрупва кръв, което води до оток.

Загуба на апетит
Поради натрупването на вода в тялото, коремът се чувства стресиран и не иска да поема нова храна.

Гадене
Гаденето, киселините и болките в стомаха могат да бъдат резултат от сърдечни проблеми. Най-често, това се случва при жените. Разбира се, стомашните проблеми не винаги са свързани със сърцето, но все пак е по-добре да сте сигурни.

Повишена тревожност
Преди инфаркт човек често се чувства притеснен и дори се страхува, че ще умре. Хората, преживели сърдечен удар, казват, че са чуствали безпомощност.

Загуба на съзнание
Замайването, тъмните кръгове под очите и загубата на съзнание са последици от мозъчен кръвоизлив. Причините могат да бъдат различни, например сърдечна недостатъчност. В този случай човекът може да умре.

Но след всяка, дори много краткотрайна загуба на съзнание, трябва да посетите лекар и да се уверите, че всичко е наред.

Слабост
Няколко дни преди инфаркт, хората се чувстват слаби, трудно се концентрират, без физическа сила.

Кожни обриви
Хората с екзема имат 48% увеличение на кръвното налягане и 29% увеличение на холестерола. Дори херпесът може да повиши кръвното налягане с цели 58%.

Бърза умора
Ако на малки растояния се изморявате, трудно дишате, чувствате се слаби – причината може да е бронхиална астма или сърдечна астма. Опасността от второто заболяване е, че белите дробове се подуват и блокират дишането, трябва незабавно да се обадите на лекар.

Алопеция в ранна възраст
Ако косата започне да пада при мъжа на възраст под 40 години, вероятно той има сърдечни проблеми или страда от затлъстяване.

Нестабилна сърдечна функция
Ако сърцето ви има нестабилно налягане, може да спре за известно време и след това да продължи да бие, това може да означава остеохондроза, ендокринна болест или остър инфаркт. Не забравяйте да посетите лекар.

Уриниране през нощта
Ако трябва да ходите до тоалетната много пъти през нощта, това е или настинка, или твърде много течност в тялото, или сърдечни проблеми. Когато лежите неподвижно, кръвта циркулира по-добре около бъбреците, което стимулира уринирането. През деня това спира, защото кръвта се задържа във вените.

Нощна апнея
Когато дъхът ви спре през нощта, може да има няколко причини за това. Ако белите дробове не движат кислорода повече от 10 секунди, това е апнея. Понякога това може да се случи до 10-15 пъти на час. По този начин мозъкът получава кислороден глад, по време на събуждането ви се отделя адреналин и това може да доведе до увреждане на сърдечния мускул.

Изпотяване
Студената пот често може да бъде симптом на инфаркт. Това трябва да се има предвид, когато не сте били активни, но сте се потили обилно.

Вижте още: Лек при червен вятър, който помага и при разширени вени

Бъдете здрави и не забравяйте за редовните прегледи!

loading...