НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес от хрян при болки и отлагания на соли в ставите

Компрес от хрян при болки и отлагания на соли в ставите

Компрес от хрян при болки в ставите. Правете го, докато болката отшуми!

Листата на хряна имат много полезни свойства. Те са богати на витамини В, Е, РР и имат висока концентрация на аскорбинова киселина. От микроелементите присъстват: калий, калций, магнезий, сяра и селен. Съдържащите се в този лист фитонциди имат мощен бактерициден ефект срещу всякакви патогенни микроорганизми. Често се използват при консервиране на зимнини.

Компрес от хрян – за борба с отлаганията на соли.

За целта трябва да приготвите компрес от листа от хрян и да го сложите на проблемните места през нощта. Вземете два огромни листа от хрян, потопете ги във вряща вода, поставете на възпалено място и фиксирайте отгоре с превръзка. Компресът може да ви загрее, но няма да остане изгаряне по кожата.

На сутринта компресът трябва да се отстрани и да се провери за наличие на соли по листата. Използвайте компреса, докато по листата вече не се появяват соли.

Използвайте тези вълшебни листа и при болки в гърба и ставите.

Тази тинктура се прави от млади зелени листа. За да направите това, вземете листата, поставете ги в буркан и ги залейте със спирт. Оставате за 48 часа на тъмно и хладно място. Втривайте готовата тинктура във възпалените стави.

Хрянът може да причини алергии при някои хора, така че не е безопасно!

Вижте още: Рецепта за аджика без оцет за зимата – вкусен и ароматен сос

Ето защо първо трябва да се консултирате с лекар, а след това да използвате тази тинктура под формата на компрес или за втриване в ставите.

loading...