НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Средство срещу мишки – ето как да се отървете от неканените гости

Средство срещу мишки – ето как да се отървете от неканените гости

Средство срещу мишки - ето как да се отървете от неканените гости
Средство срещу мишки - ето как да се отървете от неканените гости

Средство срещу мишки, което да си направите сами.

С настъпването на зимата мишките започват да навлизат в домовете ни и е трудно да се отървем от тези нежелани гости. Капаните за мишки не са идеалното решение, затова днес имаме съвет за вас. Просто пригответе следното средство срещу мишки!

Необходими са ви:
1 с. л. гипс
2 с. л. какао

Приготвяне:
Изсипете гипса в купа и смесете с какаото. Изсипете тази смес навсякъде, където мишките са се появили. Когато гипсът се втвърди в стомаха на мишката, ще я убие. Можете да опитате да капнете малко вода в купата с тази смес и да видите какво ще стане.

Естествени начини за прогонване на мишките

Мента
Миризмата на мента е приятна, успокояваща и освежаваща за повечето хора. Тази миризма, обаче, е неприемлива за мишките и те бързо бягат, ако подушат това ароматно растение. Най-лесният метод е да използвате ментово етерично масло, което ще мирише прекрасно във вашия апартамент и в същото време ще изгони мишките от къщата. Капнете няколко капки масло върху парче памук и го поставите там, където мишките се появяват обикновено – особено зад рафтовете.

Мишките не понасят капсаицин
Капсаицинът е вещество, което се среща в лютите чушки – най-високото му съдържание може да се намери в лютия червен пипер или табаското.

Вижте още: Понижаване на кръвната захар в домашни условия с чай от лук

Нарежете чушките на ситно. След това ги залейте с 2½ литра вряла вода. Оставете за 24 часа, изсипете в спрей бутилка и напръскайте местата, където мишките са се появили. След два дни измийте мястото, където сте напръскали и напръскайте отново.

loading...