НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Успоредно паркиране за начинаещи. Следвайте следните стъпки!

Успоредно паркиране за начинаещи. Следвайте следните стъпки!

Успоредно паркиране за начинаещи. Следвайте следните стъпки!
Успоредно паркиране за начинаещи. Следвайте следните стъпки!

Успоредно паркиране – дори начинаещи шофьори ще се справят.

Има неща в обучението на шофьори, от които дори опитните шофьори се отказват и забравят за това като лош сън. Това е разбираемо. Вие събаряте колчетата при обучението и можете да ги върнете на мястото им след това, но на практика ако смачкате нечия броня, тогава трябва да платите със собствените си пари. Но дори обучението предизвиква паника у мнозина, успоредното паркиране за начинаещи шофьори се превръща в кошмар и след курсовете желанието да седнат зад волана изчезва изобщо.

За да не се случи това с вас, сме ви пдготвили проста схема, която ще ви помогне да излезете от колата си горди, след като сте паркирали добре. Ще се чувствате уверени в себе си. Но най-важното е да не бъдете арогантни, защото можете да загубите бдителността си, докато шофирате.

Успоредно паркиране за начинаещи
Преди всяко пътуване трябва да си сложите колана и да регулирате страничните огледала. Наблюдаването в страничните огледала обикновено е едно от най-важните умения за разбиране габаритите на автомобила.

Преценете правилно мястото за паркиране: автомобилът трябва да се побере там с разстояние от 60 см отпред и отзад.

Включете правилния мигач. Участниците в движението трябва да бъдат предупредени за вашата маневра. Карайте малко напред, така че да има около 1 метър разстояние между вас и следващата кола. След това спрете.

Погледнете назад. В дясното задно стъкло трябва да видите самия ръб на бронята на колата на другата кола. Много е важно да не нервничите и да не обръщате внимание на бързащите отзад шофьори. Те могат да започнат да натискат клаксона, за да побързате. Но вашите пари са заложени, а не техните.

Останете спокойни и сега започва най-интересното. Завъртете волана докрай надясно и включете задна предавка. Започнете да се движите бавно. В лявото огледало за обратно виждане трябва да видите напълно номера на задния автомобил. Или трябва да осъзнаете, че колата ви е образувала ъгъл от 45 градуса с тротоара. Може би ще ви е по-лесно да се ориентирате по този начин.

Успоредно паркиране за начинаещи. Следвайте следните стъпки!

Спрете колата, изравнете волана и бавно карайте към тротоара. Помислете за габаритите: трябва да спрете точно преди да стигнете до тротоара.

След като завъртите волана наляво, върнете назад, докато колата стане успоредна на пътя. Ако сте направили всичко както трябва преди, тогава този етап ще премине гладко. Опитайте се да не блокирате колата отзад, коригирайте позицията си. Изправете волана и готово! Можете да изключите двигателя и да излезете от колата.

Вижте още: Мускулни крампи: правете следните процедури и масаж!

За опитните шофьори тази маневра може да отнеме 8 секунди, може би малко повече. Практиката и смелостта са ключови. След известно време ще можете да извършите успоредно паркиране дори в дъжда, дори в снега.

loading...