НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Връзките за обувки могат да бъдат избелени лесно

Връзките за обувки могат да бъдат избелени лесно

Връзките за обувки могат да бъдат избелени лесно
Връзките за обувки могат да бъдат избелени лесно

Връзките за обувки ще бъдат искрящо бели отново. Същото може да приложите и за маратонки или платнени обувки. Ето как да го постигнете.

Кецовете са много практични и дори универсални. Те се вписват перфектно в почти всяка визия, била тя спортна или класическа. Но тези обувки имат голям недостатък – бели връзки, които трудно се поддържат чисти.

Ще ви споделим 8 начина за възстановяване на първоначалния вид и чистота на връзките и спортните обувки.

Белите връзки пожълтяват или просто посивяват с времето. В същото време е изключително трудно да се върне белотата им.

Домашен сапун
Навийте връзките около ръката си и използвайте другата, за да ги натъркате. Ако са много замърсени, можете да ги оставите за 10–20 минути за най-добър резултат. Можете да изтъркате петната със стара четка за зъби. Изплакнете и ги оставете да изсъхнат.

Белина или препарат за петна
Тези два продукта са класически и надеждни помощници за възстановяване на белотата на дрехите. Но трябва да се помни, че техният състав е доста агресивен и следователно може да развали структурата на тъканта. Поради тази причина е важно да следвате указанията за употреба. Нанесете продукта върху връзките и ги изперете на ръка или в пералнята заедно с други бели дрехи.

Паста за зъби
Нанесете пастата върху връзките за обувки с помощта на стара четка за зъби и изчакайте, докато изсъхнат напълно. Ако са лепкави след процедурата, трябва да ги изплакнете. В противен случай можете веднага да гиизползвате.

Вряла вода
Изсипете вода и белина в малка тенджера според указанията. След това накиснете връзките в получения разтвор и след това ги варете 20-30 минути.

Лимон
Едно от най-популярните народни средства за избелване е лимонът. Третирайте с него замърсяванията и ги оставете за 20 минути. След като направите това, изплакнете връзките.

Амоняк
Първо трябва да изперете връзките и да ги изсушите. След това нанесете амоняк с памучен тампон.

Сода и лимонов сок
Смесете сода за хляб и лимонов сок. Нанесете сместа върху замърсените области и оставете да действа 15–20 минути. Остава само да изперете връзките и да ги изсушите.

Вижте още: Отвара от просо за елиминиране на пясъка от бъбреците

Сода и оцет или кислородна вода
В малък съд смесете содата с оцет или кислородна вода по ваш избор в съотношение 2:3. След това направете всичко по вече познатата схема. Нанесете сместа върху връзките, оставете за няколко минути, изперете и ги изплакнете с хладка вода.

loading...