НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как се избелват дрехи? Разтворете няколко таблетки аспирин във вода

Как се избелват дрехи? Разтворете няколко таблетки аспирин във вода

Как се избелват дрехи? Разтворете няколко таблетки аспирин във вода
Как се избелват дрехи? Разтворете няколко таблетки аспирин във вода

Как се избелват дрехи? Със сигурност сте опитвали най-различни методи. Споделям един проверен от мен.

Изпробвала съм много продукти както много скъпи, така и по-евтини. Но всички те не бяха особено ефективни. Например, яката на бялата риза на съпруга ми си остана жълта. Дори няма да говоря за подмишниците. Затова започнах да опитвам народни средства.

Едно такова ефективно средство е аспиринът. Основната активна съставка в таблетките е салициловата киселина. Именно тя прониква в структурата на тъканта и я избелва.

Единственият недостатък е, че аспиринът се използва само за избелване на белите дрехи. По-добре е да не използвате аспирин при пране на цветни дрехи, тъй като можете да ги повредите.

На 10 литра вода са достатъчни 6-7 таблетки. Накиснете белите дрехи в този разтвор и оставете да се накисват за 12 часа. Разтворете аспирина в малко количество вода, след което го добавете в накиснатото пране. Водата, в която са накиснати дрехите, трябва да е топла.

Можете да добавите стрити таблетки аспирин в барабана на пералнята. Пет хапчета са достатъчни.

Най-добрият начин е да накиснете дрехите.

Вжте още: Масло от алое вера за облекчаване на болките в ставите

Ето, вече знаете, как се избелват дрехи с ниско бюджетен и безопасен за здравето начин. Затова препоръчвам да опитате и да не харчите пари за скъпи избелващи препарати.

loading...