НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Полезни съвети със сода за хляб, които ще улеснят живота ви

Полезни съвети със сода за хляб, които ще улеснят живота ви

Полезни съвети със сода за хляб, които ще улеснят живота ви
Полезни съвети със сода за хляб, които ще улеснят живота ви

Полезни съвети със сода за хляб, които всяка домакиня трябва да знае.

Във всеки дом има сода за хляб, която се използва за приготвянето на печива, но не само. Има много трикове със сода, които ще улеснят живота ви. Содата перфектно елиминира миризмите и избелва.

За да избелите зъбите си, трябва да ги миете със сода веднъж месечно. Тоест вместо паста използвайте сода, тя перфектно ще избели зъбите ви и ще дезинфекцира устата ви.

Содата за хляб може да премахне упоритите замърсявания, например, върху котлоните. Изсипете вода върху котлоните и поръсете със сода за хляб, оставете содата да подейства и отстранете петната без усилие.

Содата помага за почистване на фугите между плочките. За да ги почистите, вземете четка за зъби и изтъркайте със сода за хляб.

Содата за хляб ще ви помогне да елиминирате миризмата от кошчето за боклук. Поръсете сода в чувала и каквото и да изтече няма да има миризма.

Поръсете сода в обувките си и на сутринта я почистете. От миризмата няма да остане и следа.

Ако в стаята има висока влажност, просто поставете чаши със сода в ъглите и влагата значително ще намалее. По този начин можете да се преборите и с влагата в шкафа.

Содата ще ви помогне, ако имате киселини, разбира се, този метод не е най-добрият, но ако нямате нищо под ръка, тогава тя ще ви помогне.

Содата ще ви помогне да измиете прозорците без следи, ако добавите малко спирт към разтвора.

Содата за хляб, в комбинация с оцет може да помогне за изчистване на всякакви запушвания. Тоест, изсипете содата за хляб в тръбата и я залейте с оцет.

Вижте още: Масло от джинджифил: бори се с косопада и засилва имунитета

Тези полезни съвети със сода са незаменими за всяка домакиня.

loading...