НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Добрите мисли лекуват. Бъдете позитивни винаги!

Добрите мисли лекуват. Бъдете позитивни винаги!

Добрите мисли лекуват. Бъдете позитивни винаги!
Добрите мисли лекуват. Бъдете позитивни винаги!

Добрите мисли лекуват. Често можете да чуете това: „Дори най-лошият враг не може да причини на човек толкова болка и нещастие, колкото собствените му мисли“.

Древният лекар Авицена казал: „Лекарят има три средства за борба с болестта – дума, билка, нож“. И, разбира се, на първо място в този списък е думата.

Един от психолозите в парижка болница се опитал да използва тази теория, макар и с голям риск. Той накарал пациентите си да повтарят тази фраза 10 пъти по три пъти на ден: „Всеки ден се чувствам все по-добре“. И най-важното, това упражнение трябва да се прави с емоция и вяра, че наистина ще се случи.

Резултатите от този експеримент впечатлили всички: дори тежко болни хора се възстановили в рамките на един месец. Тоест, хипотезата на великия древен учен Парацелз, който твърдял, че чудесата се извършват чрез вяра, била потвърдена.

И това не е изненадващо, защото здравето ни директно зависи от психологическото състояние и добрите мисли.

Всяка мисъл предизвиква емоции в тялото ни, които ние изпитваме поради физиологичните процеси. Радост, щастие, страх, безпокойство, напрежение – ние ги чувстваме благодарение на дейността на хормоните и мозъка.

Страхът, безпокойството, депресията водят до отделяне на хормони, които влияят върху функционирането на различни телесни системи.

„Най-добрата защита срещу всички болести, срещу всяка инфекция, е твърдата вяра в собственото здраве и положителните емоции.“

Отрицателните мисли унищожават. Например гневът причинява заболявания на стомашно-чревния тракт. По-късно обидата води до заболявания на черния дроб, панкреаса, холецистит.

Но най-важното е, че думите могат да предизвикат както отрицателни, така и положителни емоции. Следователно думите наистина могат да лекуват, особено ако ги използвате за формиране на положителни емоции.

Научете се да говорите за доброто и не се фокусирайте върху лошото. Целият ви живот зависи от това.

Това, което мислите, това получавате. И все пак, никога не се притеснявайте за дребните неща!

Вижте още: Ползите от тиквата: Подобрява храносмилането и прочиства тялото

В крайна сметка всички неща са дребни.

loading...