НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Цветето спатифилум ще цъфти обилно, ако следвате тези съвети

Цветето спатифилум ще цъфти обилно, ако следвате тези съвети

Цветето спатифилум ще цъфти обилно, ако следвате тези съвети
Цветето спатифилум ще цъфти обилно, ако следвате тези съвети

Цветето спатифилум краси всеки дом. Всъщност, то цъфти много рядко, защото изисква специални грижи. Затова, решихме да споделим с вас основните съвети от професионалисти, които ще ви помогнат да получите обилен цъфтеж.

Казват, че ако подарите това цвете на самотна жена, тя определено ще срещне любовта. Някои хора вярват в това, а други не, но това цвете определено краси дома. Когато го купувате, трябва да обърнете внимание на почвата в саксията. В никакъв случай не купувайте саксия с пресъхнала или влажна почва. По листата също не трябва да има петна.

След закупуване, цветето спатифилум трябва да бъде поставено на полусенчесто място за две седмици. През това време то трябва да се адаптира. Поливането трябва да бъде умерено и да се извършва, когато почвата изсъхне. След което можете да пресадите цветето. Можете да го направите дори по време на цъфтежа.

В избраната нова саксия е необходимо да сложите керамзит около 1/3. Растението расте най-добре при температура 22-23 градуса, температура под 18 градуса, може да му навреди.

Не забравяйте да напръскате растението, защото то обича влагата. Ако растението е на перваза на прозореца, по-добре е да поставите влажна кърпа върху радиатора по време на отоплителния сезон.

Вижте още: Домашен сапун за петна: дрехите блестят от чистота

Растението, което вече не цъфти, трябва да се остави да си почине. По-добре е да държите растението при температура от 14 градуса. В продължение на 4 седмици провеждайте умерено поливане и след това го върнете на мястото му.

loading...