НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за простатата с орехи и мед – вкусно и полезно

Лек за простатата с орехи и мед – вкусно и полезно

Лек за простатата с орехи и мед - вкусно и полезно
Лек за простатата с орехи и мед - вкусно и полезно

Лек за простатата с орехи и мед – лесна и вкусна рецепта.

Простатитът е едно от най-неприятните заболявания при мъжете. Днес ще ви представим едно от най-ефективните народни средства срещу простатит, за което сигурно вече сте чували, но сте забравили.

Основните микроелементи, на които са богати орехите, са витамин Е и цинк. Орехите съдържат много други полезни вещества, но във връзка с лечението на простатит и повишаване на потентността, те са особено важни. Много пъти сме писали за ползите от меда, но в този случай той действа като средство за запазване на свойствата на орехите.

Обелените орехи бързо губят свойствата си, маслата се изпаряват и микроелементите се окисляват. Медът в този случай балсамира белените орехи и по този начин запазва свойствата им и дори ги подобрява благодарение на витамините, които той съдържа.

Приготвяне на лечебното средство
На една чаша мед (200 мл.) са необходими 10-12 цели ореха. След това можете да го приготвите по два начина – или просто сложете целите ядки в меда или ги смелете и след това ги смесете с меда.

По време на смилането/нарязването се отделят масла, които по този начин се комбинират много по-добре с меда. По-добре е първо да изсипете орехите в буркана и след това да ги залеете с мед. Орехите са по-леки от меда и след няколко часа те ще изплуват на повърхността. Разбъркайте съдържанието преди употреба, за да получите хомогенна консистенция.

Употреба
Най-добре е да приемате тази смес сутрин по 1-2 или 3 супени лъжици. Или можете да направите вкусна и питателна закуска по следния начин:към 200 г несолена извара добавете 2 супени лъжици заквасена сметана и в тази смес добавете три супени лъжици от сместа с орехи и мед.

Преди лягане е необходимо да почистите червата, като вземете 50 г от сместа. Препоръчително е да лежите по корем 20 минути след консумация. Този метод има най-добър ефект при остър възпалителен простатит и при обостряне на хроничен простатит.

Минималният период за постигане на положителен ефект при лечение на простатит и повишаване на потентността е 1 месец.

Съхранение
Няма специални условия за съхранение на този лек за простатата. Приготвената смес може да престои един месец на стайна температура. Не съхранявайте в хладилник. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е да не оставяте буркана изложен на слънчева светлина.

Вижте още: Маска с лифтинг ефект, чийто резултат ще ви зарадва

Ограничение
Лекарите и диетолозите предупреждават, че тази комбинация от орехи и мед е доста калорична, така че не бива да се прекалява. Хората с висок холестерол в кръвта трябва да бъдат особено внимателни да не прекаляват, защото орехите съдържат мазнини.

loading...