НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен тоник за лице с оцет и вода за всеки тип кожа

Домашен тоник за лице с оцет и вода за всеки тип кожа

Домашен тоник за лице с оцет и вода за всеки тип кожа
Домашен тоник за лице с оцет и вода за всеки тип кожа

Домашен тоник за лице с оцет – белезите от акне видимо намаляват.

Имам един странен и може би не съвсем правилен навик. Когато съм на гости при приятелите си и отида до тоалетната, разглеждам всички бурканчета с продукти за грижа за кожата. Ако нещо ме интересува, ще попитам за това по-подробно и ще си го запиша. Съвсем наскоро се случи точно това. Вярно, обърнах внимание не на продукта, а на липсата му.

Сред многото козметични продукти не намерих тоник. Не можах да повярвам, че не използва тоник. Оказа се, че приятелката ми отдавна използва оцет за лицето си вместо тоник.

Домашен тоник за лице
“Ябълковият оцет е прекрасен продукт, съдържащ както киселини, така и пептиди, които имат най-добър ефект върху кожата на лицето“, сподели ми моята приятелка.

Разбира се, не бива да нанасяте чист оцет на лицето си. Необходимо е да си направите тоник. За целта смесете 3 части вода и 1 част оцет. В този случай водата трябва да бъде предварително сварена и охладена до стайна температура.

Чудех се защо този домашен тоник е толкова добър. Първо, той е универсален, тъй като подхожда на всеки тип кожа. Оцетът съдържа киселини, които нормализират pH на кожата. На второ място, продуктът ще подобри състоянието на кожата, ако имате старчески петна и обриви.

След постоянна употреба белезите от акне ще станат по-малко забележими.

Не забравяйте обаче за индивидуалните характеристики на кожата. Преди да използвате такова домашно средство, трябва да проверите дали имате алергии. За целта нанесете малко количество върху китката си. Ако всичко е наред след 5 минути, тоникът може да се използва.

Употреба
Разделете памучен тампон на две и го потопете в тоника и започнете да търкате лицето си от центъра на челото към слепоочията, като притискате памучния тампон към кожата си. След това изтъркайте кожата от центъра на носа до ушите и челото. След това разтрийте лицето си от брадичката, слизайки до ъглите на челюстта и надолу по шията.

Замразен тоник
Готовият продукт може да се замрази във формички за лед. На сутринта изтъркайте лицето си с кубче лед. Но не всеки козметик препоръчва тази процедура. Това важи особено за тези, които имат изразени капиляри по кожата. В резултат на това зачервяването може само да се влоши. Затова бъдете внимателни и следете състоянието на кожата си.

Вижте още: Зелени домати с моркови в пикантен сос за студените зимни дни

Разбира се, това средство не е подходящо за всички. Между другото, след домашния тоник, не забравяйте да използвате овлажняващ крем за лицето си. Това е една от основните стъпки във вашата ежедневна бюти рутина.

loading...