НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи

Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи

Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи
Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи

Как се лекува диабет?

Съвременният свят е изправен пред редица хронични и метаболитни заболявания, от които страдат все повече хора. В същото време изглежда, че съвременната медицина е безсилна да се справи с тях и да предотврати тяхното развитие.

Едно от тези заболявания е диабетът. В момента в света има около 460 милиона души с тази диагноза и се смята, че до 2030 г. техният брой ще достигне 600 милиона души.

Според експерти половината от диабетиците дори не предполагат, че имат такова заболяване, а тези, които знаят, са обречени да наблюдават постоянно нивата на кръвната захар и да приемат лекарства до края на живота си.

Има, обаче, примери и изключения, които с помощта на народната медицина са успели да се спасят от това заболяване. Следователно е необходимо своевременно да се контролират и регулират нередностите веднага след тяхното възникване.

Баба Лили страда от висока кръвна захар в продължение на години, докато не започнала лечение с естествени лекарства.

В резултат на това кръвната й захар се понижава от 9,55 на 4,2 и не се повишила отново.

Необходими съставки:
500 мл. домашна ракия около 40 градуса (двоен препек)
16 цели ореха (15-20 в зависимост от размера)
20 листа индрише
1 чаена лъжичка канела – по желание

Приготвяне:
Сложете счуканите орехи заедно с кората и ядката в голям буркан, нарежете листата на индришето заедно с дръжките, след това ги добавете и накрая ги залейте с ракията. Разклатете добре, затворете и поставете буркана в хладилника (на долния рафт) за 15 дни. Бурканът трябва да се увие във вестник или алуминиево фолио и да се разклаща от време на време.

След две седмици прецедете съдържанието и съхранявайте лекарството в стъклена бутилка в хладилника. Пийте по 20-25 мл. сутрин на гладно, докато изразходите цялото количество. Най-добре е да пиете за период от три месеца, след това направете почивка за 1 месец и след това можете да повторите още 3 месеца.

Баба Лили твърди, че кръвната й захар никога повече не се е повишавала и че се чувства отлично. Тя препоръчва този домашен лек за диабет на всички, защото е убедена в ефективността на естествената медицина.

Вижте още: Ароматни зелени домати – вкусна идея за вашето мезе

Не забравяйте, че високата кръвна захар е заболяване, което изисква строга диета и физическа активност, както и избягване консумацията на бяло брашно, захар и други храни с висок гликемичен индекс.

Преди да пристъпите към самолечение, консултирайте се с лекар.

Споделете тази рецепта с вашите приятели, нека и те да знаят как се лекува диабет с природни средства.