НАЧАЛО ЗДРАВЕ Компрес от зелеви листа е ефективен при артрит

Компрес от зелеви листа е ефективен при артрит

Компрес от зелеви листа - ефективен при артрит
Компрес от зелеви листа - ефективен при артрит

Компрес от зелеви листа – елиминира болката и помага за заздравяване на раните.

Всички знаем, че храната, която консумираме ежедневно, съдържа високи нива на различни хранителни вещества и допринася за нашето здраве. Затова я консумираме, нали? Някои от здравословните храни имат лечебни свойства, когато се консумират. Други, имат лечебни свойства, дори когато се прилагат директно върху кожата.

Вярвате или не, зелевите листа често се използват в естествената медицина, защото са изключително ефективни!

Вътрешна употреба
Просто добавете зеле към любимата си супа или го пригответе със зеленчуци и можете да се възползвате от невероятните му лечебни свойства.

Диабет
Зелето има мощни антихипергликемични свойства, което означава, че този много здравословен зеленчук има силата да понижава нивата на кръвната захар и да контролира диабета. Тези ефекти могат да бъдат постигнати чрез консумация на малко количество варено или сурово зеле с всяко хранене или чрез консумация на сок от зеле два пъти на ден.

Сърдечни заболявания
Зелето съдържа и тоцианин, водоразтворим полифенол, който намалява възпалението и укрепва капилярите, предотвратява образуването на тромбоцити и улеснява отделянето на азотен оксид. По този начин зелето всъщност предотвратява сърдечни заболявания и инфаркт. Поради тази причина трябва да консумирате поне две супени лъжици варено зеле или чаша зелев сок на ден.

Храносмилателни проблеми
Зелето съдържа високи нива на калий, който балансира нивото на течности в тялото. Също така съдържа много витамин С и антиоксиданти, които предпазват клетките от токсини, както и витамини Е и К, сяра, бета-каротин, калий, магнезий, калций.

Външна употреба
Прилагането на компрес от зелеви листа върху раните наистина може да им помогне да заздравеят по-бързо.

Врастнали нокти на краката
Много хора използват зеле, за да премахнат гнойта от врастналите нокти на краката и да предотвратят инфекция. Всичко, което трябва да направите, е да увиете няколко зелеви листа около този пръст и да фиксирате с превръзка. Оставете за една нощ. Повторете процедурата на следващата вечер. След като свалите превръзката сутрин, накиснете крака си в разтвор на магнезиев сулфат. Също така се препоръчва внимателно да изстържете повърхността на нокътя с пила.

Облекчава болката
Червеното зеле съдържа много антиоксиданти и други противовъзпалителни съединения. Тези съединения работят заедно за намаляване на оксидативния стрес. Когато се прилага директно върху кожата, зелето може да ускори зарастването на рани. Всичко, което трябва да направите, е да измиете и подсушите зелевите листа, да приложите листата към раната, да ги превържете и да ги оставите за една нощ. Ако е възможно, свалете превръзката на сутринта и направете нова превръзка, която да носите през деня.

Вижте още: Как се лекува диабет? Домашна рецепта с индрише и орехи

Артрит
Премахнете твърдата част от листата, поставете ги между два слоя стреч фолио и ги намачкайте с точилка. След това нанесете листата директно върху кожата и ги фиксирайте с превръзка.

loading...