НАЧАЛО ЗДРАВЕ Симптоми по дланите, които подсказват заболяване

Симптоми по дланите, които подсказват заболяване

Симптоми по дланите, които подсказват заболяване
Симптоми по дланите, които подсказват заболяване

Симптоми по дланите, които не бива да се пренебрегват.

Поглеждайки за секунда дланта ми, врачката ми предсказа бъдещето. Ще имам богат съпруг, голяма къща извън града и три деца. Не повярвах на нито една дума, така че жената остана без пари. Въпреки че е нереално да узнаете бъдещето по дланта си, тя все още крие известна информация.

Съгласете се, не е необходимо да се прави подробна диагностика на вътрешните органи, за да се определят здравословните проблеми. Нашето тяло е най-добрият показател. И ето някои реални факти за тялото, които можете да разберете по дланта на ръката си.

Симптоми по дланите

Симптоми по дланите, които подсказват заболяване


Ако забележите неестествен червен или жълтеникав оттенък по кожата на дланите си, струва си да проверите черния си дроб.

Ако зачервяването се появява само по върховете на пръстите, са възможни проблеми с храносмилането. Струва си да разберете дали храносмилателният тракт се справя добре с функциите си.

Ако в основата на палеца се появят червени петна, струва си да проверите здравето на половите органи. Това е първият тревожен знак.

Симптоми по дланите, които подсказват заболяване

Внезапната и интензивна поява на пигментни петна по външната страна на ръката сигнализира за проблеми с жлъчния мехур.

Ако забележите мраморни фигури по дланите си, най-вероятно имате проблеми с вегетативната нервна система. Не отлагайте посещението при лекар.

Недостигът на витамини А и D се проявява чрез леко белене на кожата на ръцете. Големи люспи от мъртва кожа могат да се появят заради гъбички.

Симптоми по дланите, които подсказват заболяване

Ако ръцете ви са постоянно ледени, може да имате проблеми с периферната циркулация. Недостигът на никотинова киселина ще се компенсира от млечните продукти, рибата, месото и елдата.

Горещи длани дори в студа? Може би черният дроб вече не се справя с пречистващата си функция. Откажете се от алкохола и нездравословната храна и се консултирайте с лекар.

Ако ръцете ви са много бледи, проверете хемоглобина си.

Ако дланите ви изтръпват често, препоръчваме ви да се свържете с ендокринолог. Възможни са проблеми с щитовидната жлеза.

Между другото, постоянно влажните длани показват хиперфункция на щитовидната жлеза, а сухите и бледи длани показват хипофункция.

Ако върховете на малките ви пръсти изтръпват, може да имате сърдечно-съдови проблеми. А когато само палците ви изтръпват, погрижете се за дихателната си система.

Все още ли мислите, че дланите ви сърбят на пари? Всъщност сърбежът показва заболяване на червата.

Ако забележите, че кожата на и около показалците ви става по-груба, прегледайте жлъчния мехур.

Много е трудно да не забележите деформацията на ставите. Това е ясен признак на артроза и артрит. Трябва да се лекувате незабавно!

Вижте още: Лечение на разширени вени с народни средства

Много лековерни жени се опитват да разберат съдбата си по дланта. Тази практика няма научно потвърждение. Но физиологичните признаци наистина могат да показват заболяване. Нека да се вслушаме в тялото си!

loading...