НАЧАЛО ЗДРАВЕ Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми

Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми

Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми
Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми

Билки при кашлица, които ще ви помогнат да преодолеете инфекцията по-бързо.

Хората от векове търсят билки и растения, които да им помогнат в борбата с кашлицата, настинката и да изчистят синусите от слузта. Сега тези растения са известни на мнозина и за да не експериментирате, решихме да споделим с вас най-ефективните билки при кашлица.

Мащерка
Мащерката съдържа голямо количество антисептични етерични масла, които помагат за облекчаване на отока. Това е естествен антибиотик, който ще ви помогне да се преборите по-бързо с инфекцията и да облекчите неприятните симптоми. Най-често мащерката се използва под формата на чай.

Живовляк
Листата на живовляка имат антисептични, антибактериални и противогъбични свойства, които го правят ефективно средство за лечение на суха кашлица. Живовлякът стимулира производството на слуз в белите дробове и отделянето й.

Лопен
Лопенът помага за отстраняване на слузта от белите дробове и прочистване на дихателните пътища. Отлично средство срещу кашлица и настинка.

Корен от женско биле
Женското биле почиства и отпуска възпалената лигавица на гърлото, помага за лечение на болките в гърлото. Освен това този корен ще ви помогне да отстраните храчките от белите дробове, както и да преборите кашлицата.

Мента
Ментата има приятен аромат. Тя отпуска и улеснява работата на мускулите на дихателните пътища. В допълнение, ментата помага за ефективното отстраняване на слузта от тялото.

Корен от оша
Съдържа камфор, терпени, сапонини, фитостероли. Отварата от корените на това растение ще ви помогне да стимулирате притока на кръв към белите дробове, както и да предотвратите ТОРС.

Градински чай
Градинският чай съдържа голямо количество етерични масла, чиито аромати успокояват белите дробове и спомагат за изхвърлянето на храчките. Това растение често се използва за лечение на респираторни заболявания.

Риган
Риганът е истински източник на витамини и хранителни вещества. Този продукт перфектно укрепва имунната система. Риганът също така съдържа карвакрол и розмаринова киселина, които спомагат за изхвърлянето на храчките и подобряват дишането.

Вижте още: Как да разпознаете пневмонията? Не пренебрегвайте тези симптоми!

Евкалипт
Евкалиптът често се добавя към различни сиропи и таблетки за кашлица, тъй като съдържа цинеол. Помага за успокояване на кашлицата. Евкалиптът може да се използва за укрепване на имунната система.

loading...