НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал

Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал

Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал
Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал

Изчистване на пространството от негативна енергия е хубаво да се прави и в дома и в офиса.

Когато отивате на гости понякога, въпреки че домакините са приятелски настроени и апартаментът е луксозен, се чувствате дискомфортно, тревожно, искате да си тръгнете възможно най-скоро. Ще отидете при други – скромно, просто жилище, не искрящо с перфектна чистота, но чувствате уют, топлина и комфорт. Защо се случва така?

Където и да се намира човек, пространството акумулира енергия. Ако някой е бил болен в къщата, имало е скандали, кавги, силни емоции и трудни преживявания, тогава всичко това ще се утаи в пространството на жилището като прах. Такава къща изисква почистване на всички енергийни отпадъци и предотвратяване на появата им в бъдеще. От древни времена се смята, че обикновената сол е най-доброто вещество, което може да защити и почисти къщата.

Защита срещу лоши очи
Завистливите гости и недоброжелателите внасят енергийна мръсотия в къщата. Безпокойството се установява в душата, сънят се нарушава, възникват болести и конфликти, всичко излиза от контрол. Солта е способна да абсорбира отрицателните вибрации и да прочисти пространството на дома.

В съвременна Япония солта е незаменим атрибут на всички почистващи ритуали. Поставя се на олтара по време на възпоменанието на починал човек.

Ако влезете в обикновена японска къща, със сигурност ще видите чинийки с пирамидки от сол – “моришио” на входните врати и вътре в стаята. За да бъде всичко наред в къщата, никой да не се разболее и да няма скандали, солта трябва да бъде внимателно поставена на онези места, откъдето могат да проникнат различни отрицателни енергии.

Японците смятат входа на къщата за първото такова място. Пред вратата се поставя чиния със сол, така че гостите да не внасят нещастието със себе си и атмосферата на къщата да не се замърсява с негативна енергия отвън.

Вътре в къщата солта се поставя във всички ъгли на стаите, задължително в тоалетната, банята и кухнята.

Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал

Тъй като японците са естети, оформят солта като пирамидки. Солта се навлажнява с вода.

Изчистване на пространството със сол. Лесен ритуал

Пирамидата с три или повече страни се счита за особено ефективна.

Много често в ресторантите, магазините, чайните и хотелите можете да видите чинийки със солени пирамиди на входа. Струва си да се помисли, защото поверията не възникват без основание.

Според ритуала “моришио”, в стаята, която ще почиствате, трябва да определите източния ъгъл и да застанете в него, държейки чинийка със сол в ръцете си. Кажете молитва, която е близо до вашата душа. След това поставете сол във всички ъгли на стаята, движейки се по посока на часовниковата стрелка. Не е необходимо да използвате чинийките, можете просто да изсипете солта. В края на ритуала застанете в центъра на стаята и мислено кажете специални думи.

Заговор за почистване на къщата
Майко Земя, лежаща под нас,
Чуй ме и отговори на моя зов.
Влез в тази къща, в това свещено място,
Излекувай всички, които живеят в нея.

Такава сол трябва да се сменя веднъж или два пъти месечно и е необходимо не само да се изхвърли, но и да се измие чинийката под течаща вода, призовавайки висшите сили да отмият мръсотията.

Поддържайте дома си чист, подреден и комфортен, за да може той да бъде място за релакс.

Японците изпреварват останалите по качество на живот, не само защото уважават и спазват традициите на своите предци. Но също така благодарение на благоговейното отношение към всички живи и неживи предмети, култа към здравеопазването, спазването на принципите на живота в хармония с природата.

Вижте още: Как се мариноват чушките? Опитайте по този начин!

Как пречиствате къщата от негативна енергия? Може би вашите собствени ритуали за изчистване на пространството се предават от поколение на поколение във вашето семейство?

loading...