НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-силният природен антибиотик с куркума и мед

Най-силният природен антибиотик с куркума и мед

Най-силният природен антибиотик с куркума и мед
Най-силният природен антибиотик с куркума и мед

Най-силният природен антибиотик, който ще ви вдигне на крака.

В продължение на много векове медът е известен със своите лечебни свойства. Същото може да се каже и за куркумата. Какво ще стане, ако смесите тези два невероятни продукта?

Днес искаме да споделим с вас удивителна рецепта за „златна смес“, която ще замени много лекарства, ще укрепи имунната ви система и ще ви спести не само пари за скъпи добавки от аптеката, но и дискомфорта, свързан с болестта!

Златна смес
Куркумата и медът – основните компоненти на “златната смес” – са изключително ефективни при възпалителни и инфекциозни заболявания. Тази смес е отлично средство за укрепване на имунната система и за предотвратяване на възпалителни заболявания, дори на рак.

Необходими съставки:
100 г мед
1 чаена лъжичка куркума
щипка черен пипер
2 супени лъжици ябълков оцет
1 чаена лъжичка лимонова кора

Приготвяне:
Смесете куркумата, ябълковия оцет и черния пипер. Добавете лимонова кора и мед. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка.

Тази чудодейна смес трябва да се съхранява в буркан с капак и винаги в хладилник!

Употреба:
За предотвратяване на настинки и сезонни алергии е необходимо да използвате 1 супена лъжица от златната смес всяка сутрин.

Ако чувствате, че се разболявате, тази смес определено ще ви бъде полезна. Вземайте 1/2 чаена лъжичка от сместа на всеки час през първите 2 дни на заболяването. След това 1/2 чаена лъжичка на всеки 2 часа на 3-ия и 4-ия ден от заболяването. Докато симптомите на заболяването изчезнат напълно, е необходимо да се приема 3 пъти на ден.

И най-важното, използвайте сместа правилно. Трябва да поставите готовата смес в устата си и да изчакате, докато се разтопи. След употреба е нежелателно да се пие вода или веднага да се изплаква устата. Сместа може да се яде и за закуска, да се намаже върху филия хляб или да се добави към чай, но трябва да е със стайна температура.

Вижте още: Рецепта за бързи мекици за закуска – меки и много вкусни

Вече знаете кой е най-силният природен антибиотик.

Запазете рецептата за този полезен еликсир и го споделете с приятелите си, защото здравето на близките ви е безценно!

loading...