НАЧАЛО ЗДРАВЕ Печеният лук понижава захарта, лекува анемия, бронхит и тромбоза

Печеният лук понижава захарта, лекува анемия, бронхит и тромбоза

Печеният лук понижава захарта, лекува анемия, бронхит и тромбоза
Печеният лук понижава захарта, лекува анемия, бронхит и тромбоза

Печеният лук понижава захарта и не само. Той се оказа дори по-добър от някои лекарства, защото освен че е полезен, лечебен и хранителен – няма странични ефекти. Това може да бъде лекарство, което лекарите биха предписали без ограничения.

Вероятно сте запознати с огромните ползи за здравето от суровите зеленчуци и пресните плодове. Но сред тях има такива като лука, който при топлинна обработка става лечебен и по-лесно се абсорбира от тялото.

Как правилно да изпечете лука
Измийте добре лука заедно с люспата, отстранете само частта с корена. Разрежете го наполовина или го оставете цял, поръсете малко олио или масло и подправете на вкус. Печете на 150-170 градуса за около 15-30 минути.

Употреба
Яжте половин глава лук сутрин на гладно и другата половина 2-3 часа преди лягане. Можете да използвате така приготвения лук като гарнитура за риба или месо.

Полезни свойства
Печеният лук е особено полезен за хора, страдащи от висока кръвна захар. Съдържа сяра, която активира панкреаса и подобрява неговата функция.

Наред с други неща, той съдържа желязо, което е необходимо за пренасянето на кислород и храненето на всички тъкани в тялото и по този начин за по-доброто им функциониране. Печеният лук се използва активно при лечението на белодробни заболявания като бронхит и пневмония и особено помага при лечението на деца.

Трябва да се консумира по-често от всеки, който има проблем с кръвни съсиреци. След инфаркт или инсулт лекарите препоръчват ежедневно да се яде печен лук. Помага за почистване на кръвоносните съдове и елиминира атеросклеротичните плаки.

Вижте още: Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми

Помага за нормализиране на кръвното налягане, както и при мигренозно главоболие. Освен че се яде, печеният лук може да се използва и при гнойни язви или рани, за да ускори процеса на зарастване. Компресите имат антибактериален ефект и помагат за лечение на хемороиди. При редовна употреба печеният лук понижава захарта и може да ви избави от много заболявания и има превантивен ефект.

loading...