НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Размножаване на рози: Ето колко лесно е да се вкорени роза

Размножаване на рози: Ето колко лесно е да се вкорени роза

Размножаване на рози: Ето колко лесно е да се вкорени роза
Размножаване на рози: Ето колко лесно е да се вкорени роза

Размножаване на рози – опитайте един от тези начини и вижте кой е подходящ за вас!

Дори да не сте професионален цветар или градинар, можете сами да вкорените и отгледате красива роза.

Зимата е най-подходящото време на годината за експерименти в цветарството и градинарството. Ето защо, ако във вазата ви има букет от рози, който бихте искали да видите във вашата градина, не бързайте да изхвърляте цветята веднага след като те започнат да увяхват.

Препоръчваме ви да опитате да вкорените роза. С помощта на остър нож отрежете горната част на розата, така че да остане резник от около 25 см. Покрийте горната част на резника с восък. За да обновите резника, отстранете всички листа и направете малък разрез в долната част.

След това резниците трябва да бъдат обработени по един от начините, описани по-долу. Ще бъде съвсем логично, ако опитате и трите начина за вкореняване на рози с различни резници. По този начин можете да определите кой от тези методи е най-подходящ за вас.

Първи начин
Пригответе разтвор с мая (100 г мая на 10 литра вода). Потопете резниците около една трета в този разтвор за 24 часа. След това време изплакнете резниците с топла вода и ги потопете в съд с вода, така че половината от стъблата да са покрити. Добавяйте вода редовно, за да поддържате нивото й.

Втори начин
Разтворете 1 чаена лъжичка мед в 1 литър вода. Потопете 1/3 от резника в разтвора и го оставете за 12 часа. След това извадете резника и го потопете в съд с вода, така че стъблото да е наполовина във водата.

Трети начин
Добавете 10 капки гел от алое (винаги прясно) към водата с резника. Алое стимулира образуването на корени, а в същото време имунната система на резниците. Водата трябва да достигне средата на резника. Добавяйте вода редовно, за да гарантирате, че нивото не спада. След 10 дни можете да добавите още 5-7 капки гел от алое към водата.

Вижте още: Кашлицата се лекува с мед. Веднага ще се почувствате добре

След като розата пусне достатъчно големи корени, спазвайки всички правила за засаждане на растението, засадете я в подготвена за целта саксия.

Тези начини за размножаване на рози, определено, дават резултат!

loading...