НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ябълков оцет преди лягане ще ви помогне да имате стройна фигура

Ябълков оцет преди лягане ще ви помогне да имате стройна фигура

Ябълков оцет преди лягане ще ви помогне да имате стройна фигура

Ябълков оцет преди лягане намалява инсулиновата резистентност.

Свойства на оцета са били известни на древните лечители. Преди появата на антибиотиците, те промивали раните с него. Оцетът, който не е преминал филтрация, съдържа протеини, ензими и бактерии.

Оцетът отдавна се използва за приготвяне и мариноване на продукти. Поради кисел вкус, оцетът не се консумира като напитка. Говори се обаче, че кралица Клеопатра е пила оцет, в който разтваряла перли.

Има стар начин за понижаване на нивата на инсулин: няколко чаени лъжички ябълков оцет, смесени с вода преди хранене. Той също така предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

В народната медицина, традиционно, се приема разреден оцет за отслабване.

В допълнение, няколко чаени лъжички оцет могат да се приемат преди хранене разреден ябълков оцет преди лягане. Ябълковият оцет е получил особено внимание, тъй като съдържа оцетна киселина и ябълков пектин (вид разтворими диетични фибри).

Към днешна дата няма истински доказателства, че оцетът помага да се загубят тези излишни килограми. Краткосрочните проучвания обаче показват способността на оцета да намалява инсулиновата резистентност.

Вижте още: Чай от канела и дафинови листа прочиства тялото от токсини

2 супени лъжици оцет заедно с високо въглехидратна диета могат да понижат нивата на кръвната захар и инсулина с 34%. Добавянето на оцет към ориза може да намали гликемичния индекс с 40% (29). Оризът, комбиниран с мариновани зеленчуци, в значителна степен губи гликемичния индекс.

Гликемичният индекс на белия ориз спада с 35%, когато се консумира с пресни или мариновани краставици.

loading...