НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чай от мащерка с лимон и мед облекчава болките в гърлото

Чай от мащерка с лимон и мед облекчава болките в гърлото

Чай от мащерка с лимон и мед облекчава болките в гърлото
Чай от мащерка с лимон и мед облекчава болките в гърлото

Чай от мащерка с лимон – незаменим по време на грипния сезон.

Мащерката е известна от древни времена със своите лечебни свойства. Има отличителен аромат, който придава на ястията уникален вкус. Това е чудесна подправка за картофи, риба и месо, но чаят от мащерка е безценен по време на настинки. Тази билка съдържа вещества, които лекуват инфекциите на гърлото, кашлицата и бронхита.

Има много изследвания, които потвърждават полезното въздействие на мащерката, така че е чудесно да я имате у дома не само по време на грипния сезон.

Чай от мащерка с лимон
3 клонки мащерка с пресни листа или 1 с. л. изсушена мащерка
250 мл. вряла вода
лимонов сок и мед на вкус

Приготвяне:
Поставете клонките от мащерка в чаша и ги залейте с вряла вода. Покрийте чашата и я оставете да се накисва за около 10 минути (ако използвате изсушена мащерка, оставете да се настоява в продължение на 7 минути).

Прецедете, добавете лимонов сок и мед на вкус.

Можете също да пиете тази напитка охладена с кубчета лед през лятото. По време на грипния сезон ще ви помогне топъл чай.

Съвет: За още по-добър ефект можете да добавите малко канела към чая. Това е невероятна комбинация както на вкус, така и за здраве.

Редовната консумация на чай от мащерка е полезна за здравето, защото е богата на антиоксиданти, витамини и минерали.

Вижте още: Домашни сладки – лесни за приготвяне и много красиви

Максималното препоръчително количество е 2 – 4 чаши на ден.

Предупреждение: по правило няма противопоказания за консумация на този чай в препоръчителните количества, но в редки случаи някои хора са свръхчувствителни към мащерката. Бременните жени изобщо не трябва да я консумират!

loading...