НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лучен сироп облекчава кашлицата и дишането

Лучен сироп облекчава кашлицата и дишането

Лучен сироп против кашлица и респираторни заболявания
Лучен сироп против кашлица и респираторни заболявания

Лучен сироп против кашлица, който облекчава дишането.

Ако страдате от кашлица, ние имаме чудесно решение за вас. Супер прост домашен сироп за кашлица, за който са ви необходими само 2 съставки.

Лукът съдържа естествения антибиотик алицин, който има антибактериално и фунгицидно действие. Благодарение на него лукът се използва като спомагателно средство за лечение на настинки, дихателни проблеми или кашлица. Лукът съдържа много активни съставки. В комбинация с мед можете да приготвите и ефективен сироп от лук срещу кашлица, настинка и респираторни заболявания.

Необходими съставки:
лук
мед
джинджифил по желание

Приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Обелете и нарежете джинджифила и след това започнете да ги редите на слоеве в буркан заедно с меда. Сложете няколко парчета лук, след това джинджифил и изсипете мед. Редувайте, докато бурканът се напълни. Затворете с капак и го поставете на топло място да престои за 1-2 дни. Трябва да се разклаща от време на време.

Вижте още: Домашно тесто за вашите любими солени или сладки печива

По този начин лукът отделя сок, който се смесва с меда и сока от джинджифил. Тази течност трябва да се приема като сироп за кашлица при необходимост.

Този лучен сироп против кашлица е моето спасение всяка зима.