НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чай за силен имунитет, който се бори с настинките и кашлицата

Чай за силен имунитет, който се бори с настинките и кашлицата

Чай за силен имунитет, който се бори с настинките и кашлицата
Чай за силен имунитет, който се бори с настинките и кашлицата

Чай за силен имунитет с ябълка и лук, който се бори с настинките и кашлицата.

Ако се разболеете от неприятна настинка или кашлица, можете да опитате и чисто естествен метод в допълнение към таблетките от аптеката. Направете си чай от лук и ябълки. Това е една от най-старите и ефективни домашни рецепти. След няколко дни ще се почувствате много по-добре.

Необходими съставки:
2 литра вода
1 ябълка
1 лимон
червен лук

Приготвяне:
Налейте вода в средно голяма тенджера и поставете добре измита и разрязана наполовина ябълка, обелен лимон и половин глава обелен лук. Варете течността, докато ябълката започне да се напуква. Чаят трябва да получи красив жълт цвят. Ако се изпари повече вода, добавете.

Употреба
Изсипете готовия чай от лук и ябълки в термос и го пийте топъл. Можете, също така, да пиете един и половина до два литра на ден от него спокойно. Освен това, е доста приятен на вкус. Като цяло загрява, помага при кашлица и доставя необходимата енергия. Освен това действа и срещу рефлукс.

Защо има толкова силни лечебни ефекти?
Лукът е най-големият убиец на вируси и бактерии. Подобно на чесъна, той се счита за мощен природен антибиотик. Също така съдържа високо количество витамин С, който е необходим за добрия имунитет.

Вижте още: Сокът от целина пречиства тялото и го зарежда с витамини и минерали

Благодарение на антиоксидантите, той също така помага на тялото да се очисти от вредните вещества. По-скоро е известно, че ябълките доставят фибри на организма. Те обаче са полезни и защото помагат в борбата с инфекциите и доставят енергия. И не на последно място, лимонът и лимоновият сок укрепват имунната система, доставят витамин С, калий и действат като антиоксидант.

Консумирайте лимон превантивно. Отличен е и лимоновият сок в джинджифилов чай с мед. Този чай за силен имунитет действа като природно чудо.