НАЧАЛО ЗДРАВЕ Направете си домашен сироп от бял бор срещу кашлица и бронхит

Направете си домашен сироп от бял бор срещу кашлица и бронхит

Сироп от бял бор срещу кашлица, бронхит и астма
Сироп от бял бор срещу кашлица, бронхит и астма

Сироп от бял бор срещу кашлица – всяка година си правя и болестите ме подминават.

Получих го за първи път от бившите съседи на родителите ми. Чуха децата ми да кашлят цяла нощ. На следващия ден ми дадоха сиропа и ми казаха, че ако помогне, ще ми дадат рецептата.

И наистина помогна. Правим този сироп в продължение на 20 години оттогава. Давам им този сироп в началото на септември, по една лъжица всяка сутрин, като профилактика и за повишаване на имунитета. След като момчетата ми се оправиха и кашлицата им отшумя, спрях да го правя.

Необходими съставки:
400 г млади иглички от бял бор
1 кг захар

Приготвяне:
През май, младите иглички от бял бор се събират от чиста и незамърсена среда. Напълнете чисти стъклени буркани, ред захар, ред иглички и така до края, но последният слой трябва да е захар. Оставете на топло слънчево място, докато цялата захар се разтопи. След това оставете на хладно и тъмно място до началото на септември. Прецежда се.

Когато слънцето и природата свършат своето, ще получите завършен продукт без срок на годност. Този сироп от бял бор се използва при нужда, по една супена лъжица 2-3 пъти на ден и след това по 1 супена лъжица дневно, за предпочитане преди хранене или между храненията.

Рецепта 2
Необходими съставки:
1 кг млади борови иглички
1 кг захар (или мед)
1 голям стъклен буркан

Вижте още: Домашна смес с хрян, лук и чушки успешно бори вирусите

Приготвяне:
Измийте боровите иглички и ги оставете върху кърпа да изсъхнат, за предпочитане за една нощ. Редете ред иглички, ред захар в голям стъклен буркан, затворете плътно буркана и поставете на слънчев прозорец за около 40 дни с периодично разклащане (да не се отваря). След 40-45 дни прецедете сиропа през марля, а когато е необходимо, консумирайте по 3-4 чаени лъжички на ден. Използва се при кашлица и гъст секрет. Вместо захар може да се използва мед.