НАЧАЛО ЗДРАВЕ Еднодневен детокс на организма за елиминиране на токсините

Еднодневен детокс на организма за елиминиране на токсините

Детокс с ябълки за елиминиране на токсините и мазнините
Детокс с ябълки за елиминиране на токсините и мазнините

Детокс с ябълки за елиминиране на токсините и мазнините. Прави се веднъж месечно.

Всеки човек, независимо дали е здрав или страда от хронични заболявания, трябва поне веднъж месечно да прави прочистване на организма.

Има много теории и начини, които се препоръчват, но най-често срещаното е прочистването с ябълки. Това прочистване трябва да се извършва главно заради некачествената храна, тъй като вредните вещества от нея се натрупват в храносмилателната система.

Ябълковият пектин действа като гъба в нашите черва и попива всички вредни вещества от там, така че ги изхвърля от тялото по бърз, безболезнен и ефективен начин.

Ден за прочистване:
Веднага след като се събудите, изпийте чаша изцеден ябълков сок, без добавена захар. Към сока добавете сок от половин прясно изцеден лимон. Пийте бавно, на глътки.

2-3 часа след изпиване на сока, можете да изядете две небелени ябълки, ако са органични, а ако не са, тогава ги обелете.

Препоръчително е да са органични, защото кората на ябълките е много полезна за прочистването.

За обяд пийте чай от ябълкова кора с две чаени лъжички мед. След 1-2 часа изяжте отново две до четири небелени ябълки.

Следобед изпийте още една чаша натурален ябълков сок. За вечеря изяжте чиния топла ябълкова каша (настъргана ябълка без кора) с 2 чаени лъжички мед.

С това завършва денят ви за прочистване на организма. През този ден не трябва да консумирате никаква храна или напитки, различни от горепосочените.

Ябълките са една от най-лесно смилаемите храни. Ако редовно правите такова прочистване, преди всичко ще подобрите работата на храносмилателната си система.

Еднодневният детокс с ябълки е полезен при проблеми с подагра, ревматизъм, артрит, заболявания на черния дроб и бъбреците, при запушени кръвоносни съдове, за прочистване на кръвта от мазнини, екзема.

Вижте още: Кокосови топчета с леко шоколадово покритие

Освен това има положителен ефект върху нервната система. Ускорява метаболизма и топи излишните килограми.

За най-добри резултати се препоръчва да се прави веднъж на 7-10 дни или поне веднъж месечно.