НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашното масло от лют пипер елиминира болката в ставите

Домашното масло от лют пипер елиминира болката в ставите

Масло от лют пипер при болка в ставите и костите
Масло от лют пипер при болка в ставите и костите

Масло от лют пипер при болка в ставите и костите. Трябват ви само две съставки, за да си го направите.

Лютата чушка в комбинация със зехтин се превръща в мощно природно средство за болка в костите, ставите и мускулите, което се използва за период от два дни.

Лютата чушка е богата на капсаицин, много полезна съставка, намираща се в много фармацевтични продукти. Има способността да облекчава и блокира болката в тялото.

Това масло се използва при ревматична болка, невралгия, артрит, болки във врата, лумбаго и други състояния.

Необходими съставки:
100 мл зехтин
2 чаени лъжички лют пипер

Приготвяне:
Поставете 100 мл зехтин в стъклен буркан и добавете две чаени лъжички смлян червен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките.

Затворете плътно буркана с метална капачка, след което го поставете в тенджера с вряща вода. Водата не трябва да кипи много силно. Това косвено ще загрее маслото и ще извлече капсаицина от пипера.

След това оставете за 2-3 седмици на топло място, като разклащате периодично. След този период прецедете съдържанието в съд от тъмно стъкло и можете да използвате вашето лечебно масло.

Употреба: използвайте го за разтриване на възпалените места два до три пъти на ден. Маслото от лют пипер се втрива за период от два дни и след това се прави почивка от две седмици.

Вижте още: Палачинка от картофи и яйца с пълнеж от шунка

Маслото е силно, причинява силна микроциркулация и ускоряване на локалния метаболизъм и може да предизвика дразнене на кожата, затова се препоръчва почивка след два дни на употреба.

Направете си масло от лют пипер и забравете за болката!