НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Растението “Дървото на живота” може да бъде опасно

Растението “Дървото на живота” може да бъде опасно

Дървото на живота е вредно, особено, ако има малки деца у дома
Дървото на живота е вредно, особено, ако има малки деца у дома

Дървото на живота е опасно, ако имате малки деца и домашни любимци.

Растението, разбира се, е много красиво. Принадлежи към сукулентите. Месестите му листа са пълни с влага и наистина приличат на монети. Но то определено няма място в моя апартамент! Много хора не знаят нищо за вредата от това растение.

Силно препоръчвам да прочетете информацията по-долу! Особено за тези, които имат малки деца и животни в дома си. В крайна сметка те са изложени на риск на първо място.

Защо е опасно?
Дървото на живота на леля ми беше като коледно дърво – украсено с червени панделки и монети по традициите на фън шуй! Стоеше от югоизточната страна, за да привлича богатство. Но един прекрасен ден я видях на входа до драцената и папратите.

Дървото на живота е вредно, особено, ако има малки деца у дома

Леля ми каза, че нейн приятел езотерик я е посъветвал да се отърве от растението възможно най-скоро. Твърди се, че то внася отрицателна енергия в къщата.

Реших да разбера повече за това растение. Най-вече бях изненадан от факта, че растението съдържа арсен. Няколко листа ще бъдат достатъчни, за да може един възрастен да се отрови.

За децата и домашните любимци красивите листа могат да бъдат интересни! Отравянето е придружено от повръщане, диария и дори загуба на съзнание.

Листата се използват за лечение на херпес, болки в гърлото и дори чревни инфекции. Това, обаче, не прави арсена по-малко опасен. Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве.

Дори според фън шуй, дървото на живота не винаги е подходящо за дома. То носи ин енергия (женска енергия), следователно, ако има много такива растения в къщата, трябва спешно да добавите ян енергия за постигане на хармония.

Вижте още: Кюфтета в доматено-сметанов сос за малки и големи

Дори психолозите не препоръчват това растение за тези, които са прекалено впечатлителни. Никога не се знае, изсъхва или се разболява. И човекът, който го е донесъл, за да увеличи богатството, ще започне да има натрапчиви мисли.

Научно доказано е, че не отравя въздуха, а дори го пречиства. Ако нямах домашните любимци, щях да взема растението от леля ми и да го отглеждам аз.