НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сигнали на тялото, предупреждаващи за появата на сериозна болест

Сигнали на тялото, предупреждаващи за появата на сериозна болест

Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест
Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест

Предупредителни сигнали на тялото, когато нещо не е наред с някой от органите.

Често тялото ни изпраща различни сигнали, за да обърнем внимание на състоянието на даден орган, но понякога те са толкова незначителни, че дори не ги забелязваме. Важно е да се разбере, че пренебрегването на някои от тях може да доведе до най-лошите последици.

Предупредителни сигнали на тялото, на които трябва да обърнете внимание:

Треперене на ръцете
Треперенето на ръцете обикновено се появява след 40 годишна възраст. Това може да показва ниско ниво на захар или недостиг на протеини в организма. В допълнение, треперенето може да бъде симптом на стрес, безпокойство и прекомерна употреба на стимуланти.

Замъглено зрение
Очните ябълки са покрити със слоеве течност, колаген и хиалуронова киселина. С течение на времето колагенът може да се натрупва в ретината, което води до влошаване на зрението. В това няма нищо лошо, но ще трябва да посетите лекар, защото ако не предприемете нищо по въпроса, последиците могат да бъдат по-сериозни.

Трептене на окото
Всички наблюдаваме този симптом от време на време. Честотата на трептенето на клепачите е свързана с мускулни спазми. Този проблем може да бъде причинен от стрес, умора или дори защото сте прекарали твърде много време пред монитора на компютъра си. Обикновено този симптом изчезва за 1-2 дни, но ако проблемът продължи, трябва да посетите лекар, защото показва увреждане на повърхността на окото.

Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест

Пукане на ставите
Пукането на ставите е един от проблемите на стареенето. Обикновено започват да пукат коленете, глезените или раменете. Или може би всички наведнъж. Ако детето ви има този проблем, най-добре е да го заведете на лекар, за да не се влоши ситуацията.

Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест

Учестен пулс
Силното сърцебиене често се появява поради стрес, тревожност или употребата на определена група лекарства. Има лекарства, които имат способността да увеличават броя на сърдечните удари. Ако всичко това е придружено от задух, трябва да посетите лекар, защото тези симптоми показват аритмия или сърдечно-съдови заболявания. Освен това учестеният пулс може да бъде резултат от прекомерна консумация на кофеин.

Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест

Червени петна
Малките червени петна по кожата показват, че малките Ви кръвоносни съдове не се възстановяват и в това няма нищо лошо. Ако обаче петната са неравномерни, имат странна форма, причиняват сърбеж и изтръпване – трябва да посетите лекар, защото това може да е признак на злокачествени тумори.

Поява на израстъци по кожата
Най-често израстъците са просто наследствени. Обикновено се появяват на шията и гърдите. В по-голямата си част те не са опасни. Трябва да се притеснявате, само ако тези израстъци се различават по цвят от кожата ви. Не забравяйте да посетите лекар.

Предупредителни сигнали на тялото за появата на сериозна болест

Вижте още: Картофени кюфтета по селски, които ще се харесат на всички

Синини по всички части на тялото
Има хора, които постоянно имат синини по тялото и това не означава, че непрекъснато ги бият. Синините могат да се появят дори след прием на определени лекарства или в резултат на слънчевата светлина. Между другото, дори обикновеният ибупрофен може да провокира появата им. Натъртванията обаче могат да показват и цианоза. Това състояние може да включва проблеми с кръвта, левкемия или анемия.

Не пренебрегвайте знаците, които тялото ви изпраща!