НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чай от босилек и ябълки за чисти дихателни пътища и здрав стомах!

Чай от босилек и ябълки за чисти дихателни пътища и здрав стомах!

Чай от ябълки и босилек за добро храносмилане и здрав стомах
Чай от ябълки и босилек за добро храносмилане и здрав стомах

Чай от ябълки и босилек облекчава стреса и подобрява храносмилането.

Въпреки че чайовете са много вкусни, те също имат много ползи за нашето здраве. Днес ви предлагаме тази рецепта за един наистина уникален чай, който ще помогне да излекувате настинката, да се справите с проблемите с бъбреците, белите дробове, пикочната система, главоболието, проблемите с кръвообращението и артериите и дори с храносмилателните проблеми.

Необходими съставки:
1 ябълка
3 големи листа пресен босилек
1,5 чаши вода

Приготвяне:
Измийте добре ябълката, разрежете я наполовина и почистете семките. След това я нарежете на по-малки парчета. Накъсайте листата от босилек. Налейте вода в тенджерата, оставете да заври и след това сложете босилека и ябълката в нея.

Изключете котлона, покрийте тенджерата с капак и оставете да престои в продължение на 10 минути. Оставете леко да се охлади, прехвърлете в блендер и разбъркайте за около 2 минути до гладка консистенция. Прецедете през цедка и можете да пиете.

Ябълката е богата на фибри, които са много важни за нашето здраве. Те не само се грижат за храносмилателния ни тракт, но също така помагат да се поддържат ниски нивата на холестерола. Фибрите също са чудесни за намаляване на риска от сърдечни проблеми.

Според проучване в Австралия е установено, че ябълките подобряват цялостното здраве на белите дробове и намаляват риска от астма. Установено е също, че хората, които ядат по 5 ябълки седмично, укрепват здравето на дихателните си органи. Ябълките също хидратират тялото, което е още едно предимство.

Вижте още: Картофена баница с кайма – заместител на мусаката

Босилекът насърчава здравословното храносмилане. Това растение е наистина отлично за поддържане на здрав стомах и храносмилателна система. Той помага за предотвратяване на язва и гастрит. Също така може да почисти дихателните пътища и да облекчи кашлицата.

Опитайте този ароматен чай от ябълки и босилек. Бъдете здрави!