НАЧАЛО ЗДРАВЕ Комбинацията от куркума с мед бори настинката за 3 дни

Комбинацията от куркума с мед бори настинката за 3 дни

0
"Златен мед" при грип - антибиотик от природната аптека

“Златен мед” при настинка и грип – антибиотик от природната аптека.

Много от вас вече имат известен опит с куркумата. Тя се използва като подправка, но и за приготвянето на златно мляко, което е идеално за ставите и гръбначния стълб.

Комбинацията от куркума с мед е безценно природно лекарство.

Това естествено лекарство има силно противовъзпалително действие, което не само унищожава болестотворните бактерии, но и стимулира естествените защитни сили на организма.

За разлика от синтетичните антибиотици, това лекарство няма неблагоприятно въздействие върху чревната микрофлора. Напротив, консумацията на куркума и мед значително подобрява храносмилането и увеличава активността на полезната флора в червата.

В традиционната медицина това е често използвано средство за лечение на настинки. Ето защо, при първите симптоми на заболяването, веднага пригответе тази лечебна смес, наречена „златен мед“, чрез смесване на куркума на прах и мед.

Рецепта за златен мед при грип:
При първите симптоми на настинка веднага пригответе сместа, която се използва в продължение на 3 дни. Към 100 г мед добавете 1 супена лъжица куркума на прах, разбъркайте добре и съхранявайте в стъклен съд. За по-добро усвояване на куркумата, добавете половин чаена лъжичка кокосово или друго масло и щипка черен пипер.

Употреба
Ден 1: на всеки 2 часа по половин чаена лъжичка
Ден 2: на всеки 3 часа по половин чаена лъжичка
Ден 3: 3 пъти на ден по половин чаена лъжичка

Вижте още: Здравословна напитка за отслабване с джинджифил и канела

Сместа трябва да се разтопи бавно в устата, докато се разтвори напълно. Обикновено след 3 дни настинката изчезва и тялото започва да се възстановява.

Тази смес може да се използва при комплексно лечение на респираторни заболявания, като се консумира по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден в продължение на цяла седмица. Може да се добавя към топло мляко или чай.