НАЧАЛО ЗДРАВЕ Маска, която стимулира растежа и спира косопада

Маска, която стимулира растежа и спира косопада

Маска за увредена коса, която стимулира растежа
Маска за увредена коса, която стимулира растежа

Маска за увредена коса, която стимулира растежа. Трябват ви мая, мед и мляко.

Тази маска ще помогне за укрепване на увредената коса. Подходяща е за всеки тип коса, помага за намаляване на косопада и стимулира растежа.

Основната съставка на тази маска е маята. Прилагайте 2 пъти седмично. За да възстановите увредената коса и да получите максимални резултати, процедурата се повтаря в продължение на два месеца без прекъсване.

Резултатът от прилагането на тази маска е не само качествен, но и траен. Маската с мая е подходяща за всеки тип коса и е незаменима в борбата срещу косопада и стимулирането на по-бързия й растеж.

Необходими съставки:
3-4 супени лъжици топло мляко
1 чаена лъжичка мед
7 г суха или 20 г прясна мая

Приготвяне:
Разтворете меда в 3-4 супени лъжици топло мляко, след което добавете маята. За дълга коса използвайте двойно или тройно количество, в зависимост от дължината на косата. Оставете маята да се активира за около 15 минути, след което нанесете получената смес върху чиста и влажна коса.

Вижте още: Мини солени палачинки с кашкавал и гъби

Увийте главата си в найлонов плик, а след това и с кърпа. Оставете да действа поне 1-2 часа (колкото по-дълго, толкова по-добре), след което измийте косата си с хладка вода.

С помощта на тази маска за увредена коса ще я снабдите с витамини, протеини и минерали, необходими за растежа й. Хранителните вещества ще се абсорбират от космените фоликули и по този начин ще укрепят и възстановят увредената коса.