НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете фурната до блясък с този феноменален трик!

Почистете фурната до блясък с този феноменален трик!

Лесно почистване на фурната без да използвате вредни химикали
Лесно почистване на фурната без да използвате вредни химикали

Лесно почистване на фурната до блясък. Лесен трик.

Почистването на фурната със сигурност е една от най-омразните и трудни задачи в домакинството. Никоя домакиня не се радва на почистването на печката, особено на фурната. Има такива, които редовно почистват печката след всяко печене или каквато и да е употреба, но най-често, почистването започва едва когато котлоните и фурната вече са в отчайващо състояние.

За щастие има успешен трик, който много жени са изпробвали и са много доволни. Фурната може да се почиства, без да се налага да вдишвате тежки химикали, дори да е много мръсна и мазна. Понякога се случва храната да загори, но най-големите щети все пак се случват във фурната. Ако фурната не бъде почистена веднага, мазнината се втвърдява и тогава ви се струва, че нищо не може да премахне мръсотията.

Лесно почистване на фурната, без да купувате скъпи и токсични химикали – всичко, от което се нуждаете, е сода за хляб, оцет и лимонтузу.

Ето какво трябва да направите
За начало включете фурната на 250 градуса. Поставете 5-6 супени лъжици сода за хляб в огнеупорен съд или друг подходящ съд и добавете вода, приблизително един литър. Поставете съда във фурната, затворете и оставете вътре за 30-40 минути. Изключете фурната и оставете да се охлади. Мръсотията от вътрешността на фурната ще омекне.

След това напръскайте фурната с 9% винен оцет и оставете да действа още 20 минути. След това избършете фурната. Ако фурната не е много замърсена, това трябва да е достатъчно, за да светне като нова.

Ако обаче все още има петна от втвърдена мръсотия и все още има видими следи по стъклото на вратата, преминете към следващата стъпка.

Ето какво да направите: намокрете стъклото с вода и другите части, които не са успели да се почистят добре, след това поръсете сода за хляб и лимонтузу. Оставете да действа около 10 минути. Откъснете парче алуминиево фолио и го намачкайте, т.е. направете топка, след което изтъркайте стъклото с него.

Вижте още: Маска, която стимулира растежа и спира косопада

Алуминиевото фолио е най-доброто средство за почистване на всички стъклени повърхности, защото не ги уврежда и не оставя драскотини. След това избършете с влажна кърпа. Не се налага да вдишвате никакви вредни химикали и фурната ви ще блести като нова!

loading...