НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вода, магданоз и лимон за понижаване нивата на холестерола

Вода, магданоз и лимон за понижаване нивата на холестерола

Лечение на висок холестерол с магданоз и лимони
Лечение на висок холестерол с магданоз и лимони

Лечение на висок холестерол с напитка от магданоз и лимони.

Този лек често се препоръчва от лекарите при висок холестерол.

Всяко повишаване на нивата на холестерола увеличава риска от сърдечни заболявания.

Ако търсите здравословен начин за лечение на висок холестерол и премахване на излишните мазнини, тази напитка е правилното решение за вас.

Необходими съставки:
1 литър минерална вода
2 връзки магданоз
3 лимона
сода за хляб

Приготвяне:
Измийте лимоните и ги изтъркайте със сода за хляб. Изплакнете и нарежете на ситно с кората. Измийте и отцедете магданоза, след което го нарежете на ситно. Сложете всички съставки заедно в голям буркан или кана и залейте с водата. Затворете и оставете за една нощ. Разклатете сместа на следващата сутрин и изпийте 100 мл (затоплете течността до стайна температура). Пийте всеки ден, докато не изпиете цялата напитка.

Какво представлява холестеролът и как е свързан с атеросклерозата?
Холестеролът е стероидно съединение, което се разгражда до мазнини. Тъй като холестеролът участва в производството на жлъчни киселини, полови хормони и надбъбречни хормони, той е от съществено значение за нормалното функциониране на организма.

Холестеролът се транспортира в кръвта, носен от протеини (протеини) в плазмата, изграждайки комплекс, наречен липопротеин.

Има два вида липопротеини:
-така наречените липопротеини с ниска плътност. “Лош” холестерол (LDL), които носят висока концентрация на холестерол – “добър” холестерол (HDL) – липопротеини с ниско съдържание на холестерол.

LDL пренася холестерола в кръвоносните съдове и създава в тях атероматозни плаки, които причиняват стесняване на лумена на кръвоносните съдове и по този начин водят до сърдечни, мозъчни и други заболявания.

HDL, от друга страна, създава еластичността на кръвоносните съдове и липсата му в тялото прави кръвоносните съдове твърди и нееластични. Почти 2/3 от холестерола се синтезира в черния дроб (800-900 милиграма), а само 1/3 се поглъща с храната.

Атеросклерозата е процес на отлагане на мазнини във вътрешната стена на големите и средните артерии. В началото това са малки кристали холестерол, които постепенно образуват плаки, които стесняват лумена на кръвоносния съд. Това е последвано от фиброза и втвърдяване на съдовата стена. Тези промени в кръвоносните съдове водят до образуване на кръвен съсирек или до състояние, известно като тромбоза.

Има много причини за атеросклероза, като най-честата е повишената концентрация на липопротеин с ниска плътност (LDL) холестерол. Факторите, които водят до повишен риск от развитие на атеросклероза, са разделени на две групи:

Вижте още: С тази зелева супа ще свалите излишните килограми

– модифициращи фактори – пушене, физическа активност, диета и др.
– немодифициращи фактори – пол, възраст, генетични фактори
– други фактори – диабет, затлъстяване, повишени нива на LDL, хомоцистеин, триглицериди, пикочна киселина и други вещества в кръвта, хипертиреоидизъм и други състояния.