НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Истинска история: Предателството на една майка

Истинска история: Предателството на една майка

Най-голямото предателство - това от собствената ти майка
Най-голямото предателство - това от собствената ти майка

Най-голямото предателство е това от любим човек.

Майка ми ме е родила, когато е била само на 17 години. На 18 баща ми й предложил да се оженят, но те не живяха дълго заедно. По-късно тя се омъжи повторно, но бракът продължи само 2 години. Майка ми винаги е била шикозна жена и е избирала подходящите мъже за себе си. Всички нейни ухажори бяха заможни, красиви и мъже със статут.

Сега съм на 20, а майка ми е на 37. Тя изглежда прекрасно, защото редовно посещава салони за красота, храни се само в ресторанти и пазарува елегантни и скъпи дрехи от модните бутици. В момента тя притежава два салона за красота (подарени й от ухажори) и кафене, което ми подари на 18-ия ми рожден ден. Винаги сме били като приятелки, заедно ходехме на почивка в чужбина или просто се разхождахме из града. Но всичко се промени.

Когато навърших 18 години, срещнах Иван. По това време той беше на 25 години, но такава възрастова разлика не повлия на нашата връзка. Забавлявахме се заедно, той често ме взимаше от университета и прекарвахме почти цялото си свободно време заедно. Той вече беше заместник генерален директор на медиен холдинг. Често ме водеше в офиса и ми разказваше за работата си. Беше прекрасно изживяване.

Шест месеца по-късно Иван започна да настоява да го запозная със семейството си. Не исках да правя това, защото познавах майка си. Тя е като акула! Той обаче настоя, защото искаше да живем заедно. Опитах се да отложа този момент, доколкото е възможно и така мина половин година.

И ето, той ми предложи. Вече нямаше смисъл да отлагам. Обадих се на майка ми, разказах й всичко и тя започна да се подготвя за запознанството: отиде в салона за красота, купи си нова рокля, поръча вкусна храна. Все едно тя ще ме запознава с ухажора си.

Иван пристигна, облечен елегатно, както винаги с два огромни букета в ръце. Говорихме много, смяхме се, а майка ми мълчеше почти през цялата вечер. Това много ме изненада, защото очаквах тя да атакува Иван с острите си въпроси и сарказъм. Иван отиде в кухнята да нареже тортата, а майка ми да му помогне. Останах в хола, за да си почина. Минаха 10 минути и гласовете в кухнята замълчаха и реших да проверя какво става. Когато влязох ми се стори, че ръката на майка ми е на рамото на Иван, но когато премигнах стояха далеч един от друг. Реших, че това е заради алкохола, който изпих.

След сватбата се преместих при Иван. С майка ми рядко разговаряхме, защото тогава тя се опитваше да уреди личния си живот. Отидох на стаж в едно радио, а също така работех като редактор в списание. Три месеца по-късно майка ми съобщи, че нищо не се е получило с новия й приятел. Това силно я разстрои, но тя продължи да живее живота си.

Студиото, в което бях на стаж, се намираше близо до дома на майка ми, затова веднъж за обяд реших да поръчам храна и да отида при нея. Когато звъннах на домофона, никой не отговори. Реших да си отворя сама. Когато влязох в апартамента, видях мъжки обувки в коридора, много познати мъжки обувки. Това бяха обувките на съпруга ми! Опитвах се да мисля положително, че новият ухажор на майка ми просто има същия стил, но напразно.

Не, не ги намерих в спалнята. Майка ми стоеше по халат в кухнята, а Иван седеше до нея. Те просто ме погледнаха и не казаха нищо. Не направих скандал, просто казах на Иван, че повече няма да ме види, а на майка ми – че вече няма дъщеря. Прибрах се, събрах си багажа и се преместих при приятелка. Плаках много дълго, защото не можех да повярвам, че майка ми може да ми причини това. Това е най-голямото предателство, което може да преживее човек.

Вижте още: Почистете фурната до блясък с този феноменален трик!

Преминах на задочно обучение, започнах да работя повече и по-късно наех апартамент. След като завърших университет, успях да си намеря работа в медиен холдинг, не в този, в който, работеше Иван. И тогава се случи много интересно нещо. Повикаха ме при главния изпълнителен директор. Дори започнах да се притеснявам. Когато влязох в кабинета, Иван седеше зад бюрото. Той ми предложи значително увеличение. Исках да откажа, но си помислих, че това е преди всичко добра оферта и миналото не трябва да влияе на щастието ми. Съгласих се, а бившият ми съпруг вече е само изпълнителен директор и нищо повече. А майка ми е жена, с която разговаряме два пъти в годината.

Какво бихте направили на мое място, ако преживеете най-голямото предателство на света?

loading...