НАЧАЛО ЗДРАВЕ При болка и възпаления помага содата за хляб

При болка и възпаления помага содата за хляб

Сода при болка и възпалени очи. Народна рецепта
Сода при болка и възпалени очи. Народна рецепта

Сода при болка и възпаления – едно от най-ефективните домашни средства!

Болката, в която и да е част от тялото може да бъде много изтощителна и всичко, което желаем в този момент, е да се отървем от нея.

Компресите със сода са лесен начин за бързо и ефективно избавяне от болката. Содата за хляб, е евтина, достъпна и универсална.

Стомашни болки
Накиснете кърпа в разтвор от 250 мл вода и 1 супена лъжица сода за хляб. Поставете я върху болезнената област и оставете да действа 10 минути. Изсипете студена вода в чаша, разтворете 1 чаена лъжичка сода за хляб в нея и я изпийте. Ефектът е почти незабавен.

Сода за хляб при болка в гърба
При болки в гърба пригответе разтвор със сода за хляб, както следва: Разредете 5 супени лъжици сода за хляб с вряла вода, за да се получи средно гъста паста. Нанесете върху кърпа и я поставете върху болезненото място, докато се охлади. Преди да нанесете, проверете температурата на кърпата, за да предотвратите изгаряния.

Мехури
За да излекувате по-бързо мехурите, смесете 3 супени лъжици сода за хляб с една супена лъжица вода и разбъркайте, докато се образува хомогенна паста. Нанесете получената паста върху засегнатите области и превържете. Оставете за една нощ и повторете лечението толкова пъти, колкото е необходимо, докато настъпи подобрение.

Възпалени очи
В случай на леко възпаление на очите, напълнете малка купа с топла вода, добавете чаена лъжичка сода за хляб и разбъркайте. Накиснете два чисти памучни тампона в тази смес, изцедете добре и поставете върху затворените клепачи. Оставете да действа няколко минути, повторете, докато състоянието ви се подобри.

Вижте още: Изплетете си тези терлици за вас или като подарък за някого!

Слънчево изгаряне
Приложете възможно най-скоро върху засегнатата област няколко компреса, напоени с разтвор от 1 супена лъжица сода за хляб и 250 мл вода. Сменяйте редовно на всеки 15 минути, докато усещането за парене изчезне.

loading...