НАЧАЛО ЗДРАВЕ Избавете се от крампите и брадавиците с ябълков оцет!

Избавете се от крампите и брадавиците с ябълков оцет!

Ябълков оцет срещу пърхот, пигментни петна и сърбеж
Ябълков оцет срещу пърхот, пигментни петна и сърбеж

Ябълков оцет срещу пърхот и много други здравословни проблема. Запазете си тези рецепти и приложения!

Ябълковият оцет е много полезен, той има антисептични и противогъбични свойства. Често се използва за лечение на сърбеж, възпаление и кожни инфекции.

Под въздействието на ябълковия оцет тенът на кожата се изравнява, бръчките, обривите и пигментацията изчезват.

Полезните свойства на ябълковия оцет са неоспорими. Научните изследвания показват, че този продукт има благоприятен ефект върху организма на клетъчно ниво. Съдържа витамини В, А, Е, Р, С, повече от 16 вида важни аминокиселини, както и ценни микроелементи, включително магнезий, желязо, калций, мед, фосфор, сяра, натрий.

Ябълков оцет срещу пърхот
Полезните микроелементи в оцета ще ви помогнат да укрепите косата си и да върнете нейния блясък. Оцетът също е много ефективен срещу пърхота. Смесете 1/4 чаша оцет с 1/4 чаша вода. С тази смес трябва да се изплакне косата след нормалното й измиване. Ако искате да получите максимален ефект, оставете разтвора да действа за 15 минути върху косата.

Крампите често се появявят през нощта и пречат на пълноценния сън. Причината, обикновено, е недостиг на калий. Оцетът може да запълни недостига на калий в организма, просто трябва да смесите 2 с. л. оцет с 1 ч. л. мед и чаша топла вода.

Срещу сърбеж
Просто трябва да накиснете памук в оцет и да намажете засегнатото място.

Срещу брадавици
Вирусните брадавици могат да бъдат премахнати чрез прилагане на ябълков оцет. Правете това редовно и със сигурност ще забележите резултата!

Против миризма на краката
Състав: 1 чаша ябълков оцет, 5 с. л. сода за хляб, 3 литра гореща вода. Трябва да налеете гореща вода в легенчето, така че температурата на водата да е около 60 градуса и след това да добавите още 1 чаша ябълков оцет. Оставете сместа да се охлади до 40-45 градуса и след това поставете краката си в легена за 20 минути. След това изплакнете краката си от разтвора и ги подсушете. Час след процедурата направете отново вана за краката, но с 5 с. л.сода за хляб.

При пигментни петна
Една глава лук се смила в блендер и се добавя ябълков оцет. Смесете всичко до образуване на хомогенна смес. Потопете памучен тампон и нанесете върху почистена кожа. Това трябва да се прави всяка вечер в продължение на месец. Използвайте слънцезащитни продукти, преди да излезете навън, тъй като това може само да влоши ситуацията.

Срещу неприятна миризма в къщата
Напръскайте с разтвор от оцет и вода из къщата.

При гънки по дрехите
Ако нямате възможност да изгладите дрехите, тогава след пране напръскайте с разтвор на оцет с вода (в съотношение 1:3) дрехите.

Вижте още: Отслабнете безопасно и прочистете организма си с този режим на хранене

Срещу петна по мебелите
Можете също така да премахнете петната по мебелите и килимите с оцет. Просто трябва да смесите оцет и сол и да нанесете тази смес върху петното. Избършете мястото, почистете с прахосмукачка и подсушете.