НАЧАЛО ЗДРАВЕ Регулирайте нивото на кръвната си захар с отвара от лук!

Регулирайте нивото на кръвната си захар с отвара от лук!

Кръвна захар в норма с отвара от лук. Приготвяне и употреба
Кръвна захар в норма с отвара от лук. Приготвяне и употреба

Кръвна захар в норма с отвара от лук. Приготвяне и употреба.

Захарният диабет е сериозна патология, която може да доведе до негативни последици за здравето. За да подобрите състоянието си и да избегнете развитието на опасни усложнения, трябва да спазвате специална диета.

Лукът при диабет обаче е сред разрешените храни. Когато се използва правилно, може дори да подобри състоянието на пациента. Помага за понижаване на кръвната захар. Съдържа алицин, който по принципа си на действие наподобява инсулин. Това средство обаче има дълготраен ефект.

Лукът съдържа летливи вещества. Те са естествени антибиотици, които помагат в борбата с инфекциите. Кверцетинът укрепва стените на кръвоносните съдове и осигурява нормалното кръвообращение.

Малко хора знаят, че за намаляване на нивата на захарта са полезни не само пресният лук, но и отварата, приготвена от него.

Отвара от лук
Обелете 4-5 глави лук, нарежете ги на ситно, залейте ги с 1,5 литра студена преварена вода. Приемайте по 1/3 чаша 3 пъти на ден 20 минути преди хранене, като всеки ден доливате студена преварена вода до първоначалния обем на течността. Курсът на лечение е 2 седмици веднъж годишно.

Вижте още: Тъжен разказ за една майка, изоставена от децата си

За да поддържате своята кръвна захар в норма, пийте отварата от лук!

Бъдете здрави!