НАЧАЛО ЗДРАВЕ Познаването на тези симптоми на инфаркт може да ви спаси живота

Познаването на тези симптоми на инфаркт може да ви спаси живота

Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват
Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват

Симптоми на инфаркт, които не бива да се пренебрегват!

Инфарктът може да бъде предшестван от болка в гърдите, но болката в ръката е един от най-ранните симптоми. Сърдечният удар настъпва в резултат на блокирания приток на кръв към сърцето и може да бъде фатален.

Важно е да знаете кои са предупредителните симптоми на инфаркт. При голямо налягане върху запушения кръвоносен съд сърцето е напрегнато, така че се появяват някои от следните признаци, които показват, че може да настъпи инфаркт:

Появява се гадене и затруднено дишане, втрисане и пристъп на кашлица. Специално внимание, обаче, трябва да се обърне на болката, която се появява по ръката.

По коя ръка се появява болка по време на инфаркт?
Най-често, това е лявата ръка, но лекарите казват, че болката в дясната ръка не бива да се пренебрегва. Болката в областта на врата и долната челюст е още един тревожен предупредителен симптом.

Причините, които могат да доведат до инфаркт при здрави хора, обикновено са от психологически характер.

Развод: Разведените хора са с 18% по-склонни да получат сърдечен удар от женените.

Емоционална болка: Според едно проучване ден преди настъпване на инфаркт, хората са чули лоши новини и са изпитали силна емоционална болка.

Замърсен въздух: Проучванията откриват връзка между лошото качество на въздуха и инфаркта.

Бременност: Промените в тялото, които се случват по време на бременност, могат да увеличат риска от инфаркт и до 12 седмици след раждането. Сърдечните пристъпи, които се случват по време на бременност, са много тежки и водят до редица усложнения.

Гняв: Рискът от инфаркт е 8,5 пъти по-висок два часа след силен изблик на гняв. Д-р Томас Бъкли от Университета в Сидни обяснява, че причини за инфаркт могат
да бъдат кавги между членовете на семейството, както и разочарование в работата.

Алкохол: Пиенето на големи количества алкохол увеличава риска от инфаркт, сърдечно мъждене, но и пълен отказ на най-важния мускул в тялото, твърдят учени от Калифорнийския университет.

Температурни аномалии: На всеки 10 градуса спад на температурата се увеличава риска от инфаркт на миокарда със 7%. Внезапните промени влияят на всички, но хората, които вече страдат от сърдечни заболявания, трябва да избягват да стоят на студено място.

Безсъние: Рискът от инфаркт се увеличава значително, ако страдате от безсъние, с цели 45%!

Пушене: Пушачите са три пъти по-склонни да получат инфаркт, отколкото бившите пушачи и хората, които никога не са пушили.

Природен лек за почистване на артериите
Съставки: 1 литър вода, 100-150 г стафиди, 2 супени лъжици нарязан корен от джинджифил, 2 супени лъжици мед, 4 супени лъжици зелен чай на прах.

Приготвяне: Оставете водата да заври, добавете джинджифила, след това изключете котлона и когато водата леко се охлади, добавете зеления чай. Оставете да престои (ако използвате сашета, пригответе ги в съответствие с инструкциите и ги извадете след 3-4 минути). След 10 минути добавете стафидите и меда.

Вижте още: Изберете телефон, за да получите своето предсказание!

Покрийте съда и го оставете да престои 1-2 часа. Прецедете и пийте по една чаша, два пъти на ден, преди хранене. Останалото съхранявайте в хладилник. Ще забележите подобрение. Разбира се, трябва да намалите приема на сол и мазнини. Не изхвърляйте стафидите, те са изключително полезни за сърцето и жлъчния мехур. Яжте по 10 броя стафиди всяка сутрин.

loading...