НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен лек с прясно мляко срещу настинка и бронхит

Домашен лек с прясно мляко срещу настинка и бронхит

Народен лек срещу настинка с масло, жълтък и сода
Народен лек срещу настинка с масло, жълтък и сода

Народен лек срещу настинка и кашлица с масло, жълтък и сода, който помага на имунната ви система да се справи с болестта.

Есента обикновено идва с дъжд и хладно време. Затова хората започват да боледуват. На обществени места и в транспорта, хората кихат, кашлят, подшмъркат и разпространяват инфекцията. Първите признаци на настинка са: главоболие, висока температура, хрема, възпалено гърло и суха кашлица.

Много хора използват народни средства като помощно средство в борбата с настинките.

Как да лекуваме настинката с домашни средства?
Имунната система е нашият естествен най-силен защитен механизъм срещу всяка болест. Следователно, когато се появят първите симптоми на болестта, по-добре е да не се намесвате в нейната работа, а да се борите с болестта.

Когато температурата е висока, не е необходимо да я сваляте. Ако обаче температурата надвиши 38,5 градуса и не се понижава, трябва да вземете мерки.

Използвайте джинджифил, лимон и натурален мед за домашното си лечение.

Медът е естествен антибиотик, който се справя добре с бактериите, а витамин С, който се съдържа в лимона, има антивирусен и имуномодулиращ ефект.

Много от домакините правят подготовка за зимата – различни конфитюри и замразени плодове. Те трябва да се приемат не само когато вече сте болни, но през целия сезон. Особено внимание трябва да се обърне на малините. Съдържат салицилова киселина, която предпазва тялото от патогенни микроорганизми, а също така облекчава възпалението.

Има много ефективен народен лек срещу настинка, може да се приготви у дома. Помага за лечение на бронхит и хронична кашлица.

Необходими съставки:
прясно краве мляко – 250 мл
масло или какаово масло – 1 ч.л.
натурален мед – 1 ч. л.
жълтък – 1 бр.
сода за хляб – 0,25 ч. ч.

Вижте още: Цяла зима ще имате хрупкаво кисело зеле, ако спазвате тези правила

Начин на приготвяне:
Млякото трябва да заври. Когато се охлади малко, добавете мед, масло и разбъркайте добре. След това добавете сода за хляб и жълтъка и разбъркайте.