НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сода за хляб при запушен нос и инфекции

Сода за хляб при запушен нос и инфекции

Сода при раздразнено гърло, лош дъх и запушен нос
Сода при раздразнено гърло, лош дъх и запушен нос

Сода при раздразнено гърло, лош дъх и запушен нос.

Знаете ли, че можете да използвате содата за хляб за борба с лошия дъх, запушен нос и дори за лечение на инфекции на пикочните пътища?

Содата за хляб се използва от векове и продължава да се използва за кулинарни и медицински цели.

Содата за хляб има алкални, антиоксидантни и антимикробни свойства, които помагат за лечението на различни симптоми и заболявания.

Сода за хляб при киселинен рефлукс
Поради леко алкалната си природа, содата е ефективно средство при стомашни киселини, които могат да доведат до рефлукс и други храносмилателни разстройства.

Съставки
1 ч. л. сода за хляб
1/2 чаша топла вода
2 с. л. лимонов сок

Добавете содата към топлата вода, а след това и две супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте и изпийте тази напитка веднага щом забележите първите симптоми на тежест или повишена киселинност. Приемайте веднъж на ден.

Запушен нос
Антибактериалните, отхрачващи и противовъзпалителни съединения, открити в содата за хляб, също могат да се използват за облекчаване на състоянието при запушен нос. Тя помага за отстраняването на слузта, която се натрупва в носните кухини и в резултат на това улеснява дишането.

Съставки
1/4 ч. л. сода за хляб
2 с. л. вода

Смесете содата за хляб и водата и след това използвайте капкомер. Поставете две до три капки във всяка ноздра и след това наклонете главата си назад. Използвайте два пъти дневно, докато симптомите изчезнат.

Сода при раздразнено гърло
Содата за хляб облекчава болките в гърлото поради способността й да контролира киселинността и да убива бактериите, причиняващи инфекция. Можете да подобрите ефекта й с ябълков оцет, естествен антиацид и противовъзпалителна съставка, която осигурява облекчение.

Съставки
1/2 чаша вода
1 ч. л. сода за хляб

Първо загрейте водата, докато се затопли. След като достигне желаната температура, добавете сода за хляб и оцет. Пийте тази напитка при възпалено гърло, до два пъти на ден, ако е необходимо.

Лош дъх
Стягащите и антимикробни ефекти на содата за хляб също могат да се използват при лош дъх. Тези свойства спомагат за премахването на остатъците от храна, които се натрупват между зъбите, а също така могат да предотвратят размножаването на бактерии, които причиняват инфекции.

Съставки
1 ч. л. сода за хляб
6 капки етерично масло от мента
1 чаша вода

Разтворете содата за хляб и ментовото масло в чаша топла вода. Отпийте няколко глътки от тази напитка и правете гаргара с нея в продължение на 20-30 секунди. След това изплюйте течността, повтаряйте процеса три пъти на ден.

Инфекции на пикочните пътища
Содата за хляб помага за възстановяване на рН на тялото, което може да помогне за излекуване на инфекциите на пикочните пътища. Пероралната консумация и локалното приложение могат да предотвратят разпространението на вируси, гъбички и бактерии, което ще ви помогне да избегнете допълнителни усложнения, свързани със заболявания на пикочно-половата система.

Съставки
1/2 ч. л. сода за хляб
1/2 чаша вода

Вижте още: Какво ви предстои според зодията?

Смесете содата за хляб в половин чаша топла вода. Пийте тази напитка два пъти на ден, докато симптомите ви изчезнат. Като допълнително лечение можете също да добавите сода бикарбонат към ваната.

Содата за хляб е чудесен вариант за справяне с често срещани здравословни проблеми.