НАЧАЛО ЗДРАВЕ Причини за подуването на краката и как да се справим с този...

Причини за подуването на краката и как да се справим с този проблем?

Защо краката се подуват и как да се справите с този проблем?
Защо краката се подуват и как да се справите с този проблем?

Защо краката се подуват и как да се справите с този проблем?

Подуването на краката е доста често срещан проблем, който може да показва неправилен начин на живот или наличие на някакво заболяване. Излишната течност се натрупва в тялото, което причинява подуване на тъканите.

Фактори, които могат да причинят този проблем.

Заседнал начин на живот
Работата в офис и седенето по 8-9 часа на ден имат своите последици за здравето. В резултат на това мускулите атрофират, кръвообращението, лимфният метаболизъм и отделянето на токсини се влошава. В резултат на това съдовете губят своята еластичност и краката се подуват.

За да сведете до минимум ефектите от заседналия начин на живот, трябва да спортувате. Направете стречинг, отидете на басейн или фитнес.

Бременност
Бременността често причинява подуване на краката, тъй като раждането е стрес за женското тяло, особено в края на бременността. Ако подуването на краката е придружено от главоболие, протеини в урината, хипертония, трябва да се консултирате с лекар.

Разширени вени
Тежестта в краката често се появява заради разширени вени, които причиняват оток. Трябва да избягвате носенето на високи токчета. В крайна сметка това заболяване може да прогресира.

Странични ефекти на лекарствата
Ако приемате антихипертензивни лекарства, антидепресанти или орални контрацептиви, подуването на краката може да е резултат от лекарствата. В този случай трябва да се консултирате с лекар, тъй като тази терапия може да ви навреди.

Вижте още: Изгорете натрупаните мазнини в тялото с тази смес с ленено семе!

Болести на вътрешните органи
Нарушенията във функционирането на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система, бъбреците също могат да причинят подуване на краката. Отокът може да се появи дори в цялото тяло. Трябва да започнете лечението незабавно.

Вече знаете защо краката се подуват и какво трябва да направите?

loading...