НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете решетката на печката без проблем!

Почистете решетката на печката без проблем!

Решетката на газовата печка ще бъде като нова
Решетката на газовата печка ще бъде като нова

Решетката на газовата печка ще бъде като нова. С този лесен трик може да почистите и решетката на фурната на електрическата печка също. Ето колко е лесно!

Ще споделим с вас чудесен трик за почистване на решетката на всяка печка. Не е необходимо да използвате гъба и да полагате много усилия. Не се колебайте и опитайте, сами ще се убедите, че резултатът наистина си заслужава.

Метод 1
Необходими са ви:
марля или стар памучен плат
оцет
фолио

Поставете решетката върху фолиото и огънете краищата, така че да създадете един вид вана. Нарежете плата на ленти с ширина около 6 см и накиснете всяка в оцет.

Постепенно покрийте цялата повърхност на решетката с парчета плат, напоени с оцет и оставете да действат за 30-60 минути. Междувременно оцетът ще разтвори мръсотията. Ако наслояванията са по-дебели на места, просто ги избършете с парчета фолио.

Метод 2
Необходими са ви:
сода за хляб
вода

Направете паста от сода и вода – консистенцията на сместа трябва да бъде като на заквасена сметана. Нанесете върху повърхността на решетката. Оставете да действа 30-40 минути и след това избършете с гъба.

Метод 3
Необходими са ви:
сода за хляб
вода

Вижте още: Бърз универсален яйчен крем

Пригответе вана с вода и сода (80 г), така че цялата решетка да е потопена. Оставете да подейства 3 часа и след това обърнете решетката и почистете наслоените остатъци с шпатула.

Решетката на газовата печка (или на електрическата печка) ще свети като нова. Използвайте метода, който е най-удобен за вас!

loading...