НАЧАЛО ЗДРАВЕ Канела и мед: укрепват имунитета и подобряват здравословното състояние

Канела и мед: укрепват имунитета и подобряват здравословното състояние

Канела с мед: укрепват имунитета и подобряват работата на сърцето
Канела с мед: укрепват имунитета и подобряват работата на сърцето

Канела с мед: укрепва имунитета, подобрява работата на сърцето и още много ползи при различни здравословни състояния.

Винаги съм смятала, че става въпрос за обикновена комбинация, която баба ми и дядо ми наистина харесваха. Спомням си, че баба ми винаги добавяше тази смес в кафето си, а също и в чая. Когато в къщата има канела и мед, баба ми казваше, в нея има здраве. По-късно прочетох за свойствата на тази комбинация и днес разбирам защо я ползваше всеки ден.

Мед и канела – продукти, които всеки има у дома. Но знаете ли, че те са много по-силни в комбинация, отколкото поотделно. Те могат да бъдат много полезни помощници при различни проблеми.

1 чаена лъжичка мед, смесена с ½ чаена лъжичка смляна канела на гладно с чаша топла вода са полезни при:

Диабетици и хора, които имат проблеми с черния дроб
Медът в малки количества заедно с канелата не само действа като профилактика при диабет, но има и положителен ефект, дори ако вече страдате от болестта. Той също така предпазва черния дроб и помага за възстановяването на чернодробните клетки.

Бързо намаляване на мастните натрупвания
Канелата и медът са много ефективни помощници в борбата с излишните килограми. Тяхната сила е в стимулирането на метаболизма, подпомагането на правилния храносмилателен процес и по-бързото разграждане на мастните запаси.

Подобряват работата на сърцето
Профилактика срещу заболявания на сърцето и кръвоносната система. Укрепват сърдечния мускул и допринасят за стабилизирането на сърдечния ритъм и кръвното налягане.

Помагат при слабост, безпокойство и депресивно настроение
Комбинацията от мед и канела може да успокои и отпусне ума, да облекчи стреса и напрежението.

Укрепват имунитета
Медът и канелата укрепват имунната система и по този начин подобряват способността на организма да се защитава от вирусите.

Ускоряват оздравителния процес
Разтворете една чаена лъжичка мед и ½ чаена лъжичка канела в млякото. Те ще помогнат на организма да се справи с болестта по-добре и по-бързо.

Срещу косопад
Смесете 1 супена лъжица топъл зехтин с една супена лъжица мед и ½ чаена лъжичка канела. Нанесете тази смес в корените на косата и оставете за няколко минути. Комбинацията от съставки стимулира растежа на космените фоликули и укрепва структурата на корените.

Вижте още: Клавишни комбинации, които ще улеснят работата ви с компютър

Помощ при инфекции на пикочния мехур
Смесете 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Разбъркайте сместа в 1 чаша топла вода и изпийте. Ще победите инфекцията в рамките на няколко дни.

loading...