НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Интересни суеверия за котките

Интересни суеверия за котките

Суеверия за котки: какво означава, ако котката напусне къщата?
Суеверия за котки: какво означава, ако котката напусне къщата?

Суеверия за котки: какво означава, ако котката напусне къщата?

Котките отдавна се смятат за свещени животни. Има много суеверия, свързани с тях, като например това, че ако котката напусне дома, се подготвя за смъртта си. Не всички суеверия, обаче, са толкова мрачни.

Причини за напускане
Според суеверието домашните любимци напускат дома си, когато усетят смъртта си или, когато предстои някакво бедствие. Има обаче и друго значение – животните не бягат от неприятностите, а взимат бедствието със себе си и по този начин спасяват обитателите на къщата.

Ако котка напуска дома, в който има тежко болен човек, това означава ранно възстановяване – тя е взела със себе си болестта.

Други суеверия
Котката отстъпва мястото си за новия обитател. Може би семейството скоро ще се увеличи.

Животното бяга от отрицателната енергия
Ако в къщата често има скандали и конфликти, хората са свикнали да се справят с нещата с викове и юмруци, тогава не бива да се учудвате, че животното е напуснало къщата.

Котката е изпълнила своята мисия
Според една от езотеричните теории котките живеят с хората не напразно, те сами избират домакина си, за да му помогнат с нещо: любов, здраве, пари. Когато котката е изпълнила мисията си, тя си отива.

Смята се, че черната котка предпазва от негативната енергия, кафявата – носи щастие и пари, а бялата – защитава семейните отношения.

Логични обяснения
Може би е излязла навън заради размножителния период. Може би домашният любимец в търсене на плячка, толкова се е увлякъл, че не е забелязал как се е отдалечил от дома.

Други обяснения
Бременната котка може да напусне дома. В този случай домашният любимец ще се върне скоро с потомството си.

Хората малтретират котката и тя е решила, че е по-добре да живее на открито. Или децата са измъчвали бедното животно у дома.

Вкъщи се е появил нов домашен любимец или член на семейството, който й е отнел цялото внимание.

Стрес или психично заболяване
Котките, подобно на хората, могат да изпитват психични проблеми и психологически страдания. Например, смъртта на домакина може да бъде истинска травма.

Как да предотвратим бягството на котката?
Важно е да запомните логичните причини и тяхното неутрализиране. Трябва да се грижите добре за вашия домашен любимец, да съблюдавате атмосферата у дома.

Животното трябва да бъде кастрирано, за да не излиза през размножителния период. В никакъв случай не трябва да наказвате домашния си любимец.

Ако търсенето на изчезнало животно не даде резултати, можете да опитате следното.

Поставете любимата храна на котката в купа. След това трябва да запалите бяла свещ, да я поставите до купата и да я оставите за една нощ. След това е необходимо да се обърнете към Вселената и да я помолите да върне животното живо и здраво.

Напълнете пълна чаша с чиста вода и я поставете до входната врата. След това си представете домашния любимец как се връща и преминава прага на къщата.

Въпреки че, ако котката е напуснала заради негативната атмосфера в дома, завръщането на домашния любимец може да означава, че атмосферата в дома се е нормализирала.

Вижте още: Направете си вкусен и полезен домашен сок от портокали!

Когато една котка се върне, в никакъв случай не трябва да мислите, че е донесла нещо лошо.

Споделете тази интересна информация и любопитни суеверия за котки!

loading...