НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед и канела за силен имунитет

Мед и канела за силен имунитет

Рецепта за дълголетие - забавя процеса на стареене
Рецепта за дълголетие - забавя процеса на стареене

Рецепта за дълголетие – забавя процеса на стареене и поддържа кожата свежа.

Проблеми със сърцето
Всеки ден за закуска яжте филийка хляб, намазана с мед и поръсена с канела. Това е отлична профилактика на инфаркт.

Дори тези, които вече са прекарали инфаркт, могат да намалят риска, инфарктът да се повтори.

Редовното използване на мед с канела подобрява дишането и укрепва сърдечния мускул.

Артрит
Ако страдате от артрит, сутрин и вечер, приемайте по 1 чаша топла вода с 2 лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Редовният прием лекува дори хроничен артрит.

Холестерол
2 супени лъжици мед и 3 ч. л. канела смесени с 2 чаши топла вода, намаляват нивото на холестерола в кръвта с 10% за 2 часа. Приемането на сместа 3 пъти на ден води до нормализиране на холестерола, дори при хронично болни пациенти.

Имунитет
Ежедневният прием на мед и канела укрепва защитните функции на организма и предпазва от бактерии и вируси. Учените са установили, че медът съдържа много различни витамини и желязо. Редовният прием на мед подобрява способността на белите кръвни клетки да се борят срещу бактериалните и вирусните заболявания.

Косопад
Намажете корените на косата с паста от смес от затоплен зехтин, 1 с. л. мед и 1 ч. л. канела и оставете да действа 15 минути.

Кожни инфекции
Нанесете смес от мед и канела (в равни количества) върху засегнатите части на кожата, лекува екзема, гъбички и всички други видове кожни инфекции.

Лошо храносмилане
Поръсете канела върху 2 с. л. мед, приемайте преди ядене.

Язва на стомаха
Комбинацията от мед и канела облекчава болката в стомаха, а също така лекува язвата.

Настинка
Приемайте 1 с. л. топъл мед с 1/4 ч. л. канела 3 пъти на ден. Лекува почти всяка хронична кашлица и отпушва носа през нощта.

Pак
Проучванията в Япония и Австралия показват, че както стомахът, така и костите могат да бъдат успешно излекувани. Пациентите с този вид тумори трябва да приемат 3 пъти на ден по 1 с. л. мед с 1 ч. л. канела за един месец.

Вижте още: Напитка за подобряване на здравословното състояние

Рецепта за дълголетие
Чаят с мед и канела, приеман редовно, забавя процеса на стареене. Сварете 1 с. л. канела в 3 чаши вода. Оставете да се охлади и добавете 4 с. л. пчелен мед. Пийте по 1/4 чаша 3-4 пъти на ден. Поддържа кожата свежа и мека и забавя стареенето.