НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от болката в гърба с тези лесни пози!

Отървете се от болката в гърба с тези лесни пози!

При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 пози
При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 пози

При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 лесни пози.

Все повече хора се оплакват от болки в гърба. Причината често е дългото работно време и неправилната стойка. Продължителното седене причинява повече увреждания на тялото, отколкото дори можете да си представите, а страничен ефект са хроничните болки в гърба.

Ако нямате време за упражнения, но все пак искате да направите нещо, без да се тъпчете с лекарства, опитайте тези 6 лесни пози при болка в гърба.

Извиване на тялото
Тази поза ще ви помогне да отпуснете мускулите на гърба и ще ви позволи да облекчите напрежението в тялото си.

Легнете удобно по гръб. Свийте краката си в коленете и след това отпуснете двата крака на една страна, докато обръщате горната част на тялото на противоположната страна. Ако сте начинаещ, можете да държите горната част на тялото изправена.

Не повдигайте бедрата или гърба си и ги дръжте на едно ниво с пода. Задръжте за 2-3 минути, след което сменете страните.

Можете също така да поставите кърпа под коленете си за повече комфорт.

Разтягане на горната част на тялото
Може би най-простата от всички пози е тази. В йога се нарича „кобра“ и наистина помага за укрепване на тялото и коремните мускули. Освен това, облекчава болката в гърба.

Легнете по корем и дръжте краката си събрани. Бавно преместете лактите под раменете си и повдигнете главата и гърдите като горд сфинкс. Дръжте раменете си отпуснати, но се опитайте да повдигнете гръбнака си така, че долната част на тялото да докосва постелката. Задръжте тази поза за минута или 2. Повторете 4 до 5 пъти.

Колене към гърдите
Облекчете болката в гърба и кръста с тази поза.

Легнете по гръб и и дръжте краката си изправени на земята. Издърпайте едното коляно към гърдите, докато другият крак е изправен на земята.

Задръжте за няколко секунди и повторете 3-4 пъти. Сменете коленете си. Когато правите това, телесното тегло притиска гърба ви, разтяга мускулите и ви осигурява естествен масаж.

Свийте краката в “4”
Тази поза стяга бедрата и ханша и намалява напрежението в долната част на гърба.

Легнете по гръб и свийте коленете. Бавно кръстосайте десния си крак и го поставете върху лявото коляно, за да създадете „4“.

Сега опитайте да преместите левия си крак към гърдите си. Задръжте няколко минути и след това сменете страните. Повторете, ако е необходимо.

Тази поза помага за възстановяване на щетите, причинени от седене в една позиция в продължение на часове.

При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 пози

Наведете се напред и докоснете ходилата си
Тази поза помага за лечение на болки в гърба, като се използват законите на гравитацията и можете да използвате възглавница за по-добър комфорт.

Седнете удобно с изпънати крака на земята. Разтворете леко краката си. Наведете се напред и се опитайте да докоснете ходилата си. Бъдете спокойни, дишайте дълбоко и се отпуснете.

По-проста версия на това упражнение е да поставите кърпа под коленете си и да сложите възглавница в скута си. Те също така ще ви помогнат да успокоите нервите си.

При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 пози

Детска поза
Коленичете и отпуснете ръцете си в предната част на пода в детска поза. Тази поза облекчава натиска от долната част на гърба и ви помага да се отпуснете.

Коленичете с леко разтворени колене. Бавно преместете горната част на тялото напред, така че ръцете ви да се опрат на пода. Опитайте се да опънете тялото си и да сложите челото си на пода. Дръжте ръцете си изпънати напред. Повторете, ако е необходимо.

При болка в гърба ще ви помогнат следните 6 пози

Вижте още: Почистете алуминиевите съдове от загорелите мазнини!

Тази проста поза е предназначена за начинаещи, укрепва гръбначния стълб и успокоява мускулите на гърба.

Опитайте тези пози още днес и ще усетите разликата.

loading...